Εκλογές 2023 – Υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η Ράνια Θρασκιά
1 year, 28 days ago
6

Η γνωστή Θεσσαλονικιά δημοσιογράφος και Παιδαγωγός, Οικογενειακή Σύμβουλος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας MSc, Ράνια Θρασκιά πέρασε λίγο μετά τις πέντε σήμερα το απόγευμα την πόρτα της Κουμουνδούρου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, καθώς η κ. Θρασκιά εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών εξελίχθηκαν τους τελευταίους μήνες και εντονότερα μετά τα Χριστούγεννα, προκειμένου η κ. Θρασκιά να επιστρέψει στη γενέτειρά της, συμμετέχοντας ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές, στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Σημειωτέον ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης εμφανίζει τα περισσότερα κενά από όλους τους υπόλοιπους νομούς στη χώρα για την αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς να αποκλείονται και νέες εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες.

Η πορεία της Ράνιας Θρασκιά:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εκεί παράλληλα με τις σπουδές μου ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία στην τηλεόραση, στον ενημερωτικό τομέα ως παρουσιάστρια ειδήσεων.

Μετά το πέρας των σπουδών μου, παρακολούθησα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας με τίτλο: «Ψυχολογικές Παρεμβάσεις στην Ψυχική Υγεία, Ευρωπαϊκές Προοπτικές». Εργάστηκα ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στα κανάλια TVΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ANT1, MEGA και ALTER.

Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο University of East London και έλαβα Master of Science στην «Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία» με ειδίκευση στην «Επιλόχειο Κατάθλιψη» και τη Θεωρία Σχημάτων (Schema Therapy).

Παράλληλα πραγματοποίησα την πρακτική μου στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ).

Ακολούθως, ολοκλήρωσα με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική και Οικογενειακή Συμβουλευτική στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και έλαβα την πιστοποίηση Συμβούλου Ψυχικής Υγείας και Οικογενειακού Συμβούλου.

Είμαι Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Το Σεπτέμβριο του 2018 δημιούργησα με αγάπη και αίσθημα ευθύνης το «Κέντρο Προσωπικής και Οικογενειακής Εξέλιξης – Ράνια Θρασκιά», στο Νέο Ψυχικό. Το θεραπευτικό μου έργο έχει τη βάση του στη Συστημική Θεώρηση πάνω στην οποία έχει διαμορφωθεί το Συνθετικό Μοντέλο Θεραπείας (ΣΥΜΟΣΥΘ).

Είμαι συγγραφέας του Βιβλίου «Κοιτάω Μπροστά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.