Εκρήξεις στη Βηρυτό: Η Γαλλία στέλνει σήμερα δύο στρατιωτικά αεροσκάφη στο Λίβανο με έξι τόνους ιατρικού εξοπλισμού
3 years, 8 months ago
6

Η Γαλλία θα στείλει δύο στρατιωτικά αεροσκάφη στον Λίβανο την Τετάρτη 5 Αυγούστου, με συνοδεία ασφάλειας 55 ατόμων, 15 τόνους εξοπλισμού και έξι τόνους ιατρικού εξοπλισμού.

Το προσωπικό και ο εξοπλισμός θα αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Roissy-Charles-de-Gaulle την Τετάρτη το μεσημέρι, φτάνοντας στο Λίβανο στο τέλος του απογεύματος της ίδια ημέρας. Δεκάδες γιατροί έκτακτης ανάγκης πρέπει επίσης να φτάσουν στη Βηρυτό το συντομότερο δυνατό, για να ενισχύσουν τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα.

“Ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο” για να βρει τους θαμμένους τραυματίες

Μεταξύ των ανθρώπων που έστειλε εκεί η Γαλλία, υπάρχουν ομάδες που ειδικεύονται στη διαχείριση καταστροφών. « Θα συνεργαστούμε με τα συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται για σεισμούς»,  εξηγεί στην Τετάρτη οMichael Bernier, διευθυντής επικοινωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων. Μια εξειδικευμένη ομάδα θα βοηθήσει επίσης τις αρχές του Λιβάνου να κάνουν αναγνώριση στις εταιρείες που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί για να δουν εάν δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα στις εγκαταστάσεις τους. 

Αυτές οι ομάδες θα πρέπει να εργαστούν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Κανονικά, βρίσκουν τους τραυματίες άρη στα σκυλιά, αλλά μετά την έκρηξη “οι άνθρωποι έχουν χάσει την ακοή τους” και “η μυρωδιά του καψίματος εξαπλώνεται παντού” κάτι που περιπλέκει το έργο των σκύλων λέει ο  διευθυντής επικοινωνιών της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

“Οι τραυματίες και οι νεκροί, που έχουμε ήδη βρει ήταν στην επιφάνεια, συνεχίζει ο Μιχαήλ Μπάρνιερ . Τώρα θα ξεκινήσει μια μακροχρόνια δουλειά, αλλά που είναι ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο “