Έλενα Ακρίτα: «Τον εκτιμούσα τον πάτερ Αντώνιο – Έκανα λάθος; Έπεσα έξω;»
10 days ago
6

Αμηχανία και σκεπικισμός επικρατεί μετά τις αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, ειδικά όσον αφορά τον εμπνευστή και δημιουργό της, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.

Σε εκείνους που εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους συγκαταλέγεται και η Έλενα Ακρίτα, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρεται στην υπόθεση.

Όπως σημειώνει, έχει εργαστεί ως εθελόντρια στην Κιβωτό του Κόσμου και μάλιστα είχε να πει τα καλύτερα για το έργο του πατέρα Αντώνιου και αναρωτιέται αν έπεσε έξω, ενώ περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας.

Από την πλευρά του ο πατέρας Αντώνιος υποστήριξε πως όλα όσα έχουν καταγγελθεί είναι ανυπόστατα ψεύδη, ενώ ζήτησε σεβασμό στο έργο που έχει προσφέρει τα τελευταία 25 χρόνια μέσω της ΜΚΟ.

Αναφέρει σσυγκεκριμένα στην ανάρτησή της:

«Υπήρξα εθελόντρια στην Κιβωτό του Κόσμου, όταν ακόμα ζούσε η διευθύντρια της η Μαρίνα Κατσιμπαλη. Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώναμε για τα παιδιά (θέατρο μουσική, χορός) τις διέκοψε απότομα ο κόβιντ.

Τρεις ιερείς θαύμασα στη ζωή μου. Τον θρυλικό παπα-Γιώργη Πυρουνάκη, τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστασιο και τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου. Τον τελευταίο μάλιστα τον υπερασπίστηκα με την καρδιά μου, όταν κατηγορήθηκε για ρατσισμό. Τον εκτιμούσα και τον εμπιστευόμουν.

Έκανα λάθος; Έπεσα έξω; Δεν ξέρω… περιμένω κι εγώ όπως όλοι μας, να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Τα παιδιά σκέφτομαι. Τα παιδιά.»