Έλον Μασκ: Πώς με ένα tweet για το Bitcoin έχασε 15 δισ. δολάρια σε μία ημέρα
3 years, 1 month ago
6

Ο Έλον Μασκ, γενικός Διευθυντής και επικεφαλής της Tesla, δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού οι μετοχές της εταιρείας του κατέγραψαν πτώση 8,6% τη Δευτέρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μασκ να χάσει 15,2 δισ. δολάρια από την περιουσία του.

Αυτή η πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla είναι η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με το Bloomberg  αυτό αποδίδεται εν μέρει στις πρόσφατες δηλώσεις του Μασκ για τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether.

Ο Μασκ μέσα στο σαββατοκύριακο δήλωσε μέσω του twitter  ότι η αξία των κρυπτονομισμάτων “φαίνεται υψηλή”. Η δήλωσή του ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι αγόρασε 1,5 δισ. δολάρια Bitcoin.

Το Bitcoin, η αξία του οποίου αυξήθηκε πάνω από 400% το 2020, υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τρίτη, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολ.

Οι πέντε κορυφαίοι

1.Τζεφ Μπέζος 186,3 δισ.

2. Έλον Μασκ 183.4  δισ.

3.Μπίλ Γκέιτς 135.3 δισ.

4.Μπερνάρ Αρνό 117,6 δισ.

5.Μαρκ Ζάκερμπεργκ  98,9 δισ.

Ο Μασκ έγραψε επίσης στο twitter ότι  το μοντέλο Y Standard Range SUV της εταιρείας θα εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο.

Αυτά τα δύο tweet ήταν αρκετά ώστε ο Μασκ να πέσει στη δεύτερη θέση της λίστας Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο καθώς  πλέον διαθέτει καθαρή περιουσία αξίας 183,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.com Inc,  επανήλθε στην κορυφή της λίστας, αν και η περιουσία του μειώθηκε κατά 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα 186,3 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα.

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι εναλλάσσονται  στην κορυφή της λίστας από τις αρχές του έτους, καθώς η μετοχή της Tesla παρουσιάζει σημαντική διακύμανση.

Η  μετοχή στις αρχές του 2021 σημείωνε άνοδο έως και 25% αλλά πλέον τα κέρδη της έχουν εξαλειφθεί.

Ο Μασκ ξεπέρασε για λίγο τον Μπέζος, καθώς η εταιρεία  διαστημικής τεχνολογίας SpaceX συγκέντρωσε 850 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, με την αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άλμα 60% από τον Αύγουστο.

Ο Μπέζος κατείχε την πρώτη θέση στην κατάταξη Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων για τρία συνεχόμενα χρόνια πριν από τον Ιανουάριο, όταν ο Μασκ ξεπέρασε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου χάρη στο ράλι 794% των μετοχών της Tesla.