Εντολή Ντογιάκου σε ΟΣΕ να σταλούν όλοι οι φάκελοι για τα δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας
1 year, 2 months ago
6

Στο δικαστικό «μικροσκόπιο» μπαίνουν όλα τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία σε όλο το δίκτυο.

Οεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με έγγραφό του προς τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ ζητά να του αποσταλούν όλοι οι σχετικοί φάκελοι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έγγραφη εντολή του Εισαγγελέα, ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε όσον αφορά στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους εν λόγω φακέλους προκειμένου να ελεγχθεί, αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές, ή μήπως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν, υπήρχαν και άλλοι, στους οποίους οι έρευνες δεν στράφηκαν.

Ηδη, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά τον φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το 2017 με 3 νεκρούς για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος.

real.gr