Εντός της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας το Οruc Reis – O στόλος σε θέση μάχης
3 years, 8 months ago
6

Τα ελληνικά πολεμικά πλοία του εκπέμπουν σήμα ανά 15 λεπτά οτι βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ το Ορουτς Ρεις έχει απλώσει τα καλώδια του, ενώ είναι αδύνατο να ξεκινήσει έρευνες λόγω των πολλών πλοίων που βρίσκονται γύρω του.

Οι οδηγίες από την Ελληνική Πλευρά είναι στενή παρακολούθηση του Ορουτς Ρεις και επιμονή στην παρούσα φάση στην εκπομπή των μηνυμάτων έτσι ωστε να αναγκαστεί να αποχωρήσει. Φαίνεται οτι οι Τούρκοι είναι διαθετιμένοι αυτή την φορά να τραβήξουν αυτή την ιστορία ενώ και απο το Υπουργείο Αμυνας έχει ανοίξει η αίθουσα ανακοινώσεων για την πληροφόρηση του κοινού από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.

Νωρίτερα πέταξε πάνω από το Ορουτς Ρεις και Ελληνικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ενώ οι Τούρκοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την παρουσία των Ελληνικών υποβρυχίων στην περιοχή. Το σύνολο των ελληνικών δυνάμεων είναι σε επιφυλακή.

Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία νωρίτερα και με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ οπου και ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα καθώς και τις κινήσεις της Ελληνικής Πλευράς.

Το State Department καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις ερευνητικές της δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αυτές οι ενέργειες είναι αρνητικές και συμβάλουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Πηγή; newsone.gr