Επίθεση αστυνομικών σε 15χρονους και βίαιη σύλληψη κατά τον έλεγχο για μάσκες
3 years, 7 months ago
6

Μία ακόμα εικόνα πρωτοφανούς αστυνομικής αυταρχικότητας ήρθε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου αλλά πριν τις 21.00 το βράδυ, αυτή τη φορά από την Καρδίτσα, καθώς σε βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να επιτίθενται σε νέους, σύμφωνα με πληροφορίες 15χρονους, παρότι εκείνοι φορούσαν μάσκες. Το αναίτιο της βίαιης επίθεσης μαρτυρά βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, αλλά και οι φωνές των οργισμένων αυτοπτών μαρτύρων.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στην πλατεία της Καρδίτσας πριν την ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν σε δύο παιδιά που βρίσκονταν εκεί, κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού, παρότι όπως αναφέρεται, τα παιδιά φορούσαν μάσκες.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας από τους αστυνομικούς να πετάει στο έδαφος ένα από τα δύο παιδιά, με τον κόσμο που παρακολουθεί έντρομος να φωνάζει και να καταγγέλλει την αναίτια επίθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr, που έφερε στη δημοσιότητα το βίντεο, πρόκειται για δύο 15χρονους μαθητές που κάθοντας στην πλατεία Λάππα της Καρδίτσας, μία κοπέλα και ένα αγόρι, με τον αστυνομικό να επιτίθεται και να πετάει στο έδαφος την κοπέλα, προχωρώντας ακολούθως στην προσαγωγής της.