Επίθεση στο «Αττικόν»: Ο 59χρονος αυτόχειρας πίστευε πως είχε αδίκως υποβληθεί σε επέμβαση
3 years, 7 months ago
6

Σε χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα είχε υποβληθεί ο 59χρονος Αλβανός που αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό από τον 4ο όροφο του νοσοκομείου «Αττικόν», έχοντας προηγουμένως επιτεθεί και τραυματίσει ελαφρά μια νοσηλεύτρια.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο αυτόχειρας διαγνώστηκε με καρκίνο και στις 19 Αυγούστου, έχοντας ολοκληρώσει εξετάσεις και θεραπείες, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί όγκος.

Εκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενος στο δωμάτιο 6 του 1ου ορόφου του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να του χορηγούν ηρεμιστικά χάπια, όπως συνηθίζεται στους ασθενείς σε μετεγχειρητικό στάδιο.

Η σύζυγός του, που κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», διευκρίνισε ότι ο 59χρονος δεν είχε ιστορικό ψυχικών διαταραχών.

Αποκάλυψε όμως ότι τις τελευταίες ημέρες πίστευε πως οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν αδίκως υποβάλει σε επέμβαση.

Στις 5 χθες το πρωί κάλεσε με το ειδικό μπουτόν τη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα για να την αιφνιδιάσει.

Κρατούσε στο χέρι ένα μαχαίρι κουζίνας που χρησιμοποιούσε για να κόβει φρούτα.

Μόλις η νοσηλεύτρια μπήκε στον θάλαμο της επιτέθηκε, με τη συμπλοκή να μεταφέρεται στον διάδρομο.

Τραβώντας την από τα μαλλιά, χτύπησε το κεφάλι της στον τοίχο και στη συνέχεια την τραυμάτισε ελαφρά με το μαχαίρι στον αυχένα.

Παρενέβη αρχικά ένας άλλος ασθενής, που χτύπησε τον 59χρονο με το μεταλλικό στήριγμα του ορού που είχε περασμένο στο χέρι του.

Μια επισκέπτρια που επίσης ήταν παρούσα στη σκηνή κατάφερε να τον απωθήσει. Τότε, ο 59χρονος ανέβηκε στον 4ο όροφο και μέσω της εξόδου κινδύνου βγήκε στην εξωτερική, μεταλλική σκάλα του νοσοκομείου. Από εκεί έπεσε στο κενό δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Ζούσε 13 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ήταν πατέρας δύο κοριτσιών, το ένα από τα οποία σπουδάζει στην Αγγλία.

Στη νοσηλεύτρια, 37 ετών, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.