Έρχεται διπλή κακοκαιρία με λασποβροχές και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή
1 year, 5 months ago
6

Βροχερές αναμένεται να είναι οι τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας αποχαιρετήσουν, αφού οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Ο λόγος που το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει αισθητά τις προσεχείς ημέρες, θυμίζοντας… χειμώνα είναι «τα δύο έντονα βροχοφόρα συστήματα που αναμένονται πάνω από τη χώρας μας», όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Δύο έντονα βροχοφόρα συστήματα θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες τα οποία θα κουβαλήσουν και αφρικανική σκόνη, ενώ θα δημιουργήσουν και θυελλώδεις νοτιάδες. Το ένα την Κυριακή (20/11) και τη Δευτέρα (21/11) και το άλλο από το βράδυ της Τρίτης (22/11) μέχρι το πρωί της Πέμπτης (24/11) Επιπλέον η θερμοκρασία από τη Δευτέρα θα σημειώσει πτώση 4-5 βαθμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του Alpha.

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με τα σημερινά στοιχεία είναι οι παρακάτω:

  • Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο
  • Ήπειρος
  • Θράκη
  • Ανατολικό Αιγαίο
  • Δωδεκάνησα
 pronews.gr

Όπως καταλήγει η «Αττική δεν θα επηρεαστεί από το πρώτο κύμα, αλλά από το δεύτερο, την Τετάρτη (23/11) με ένα γρήγορο πέρασμα με καταιγίδες, ενώ το ίδιο προβλέπεται και για την πόλη της Θεσσαλονίκης».