Έριχναν ανεξέλεγκτα απόβλητα τυρογάλακτος στον Θερμαϊκό – Στα χέρια των Αρχών δύο άτομα
1 year, 3 months ago
6

Δικογραφία για παράβαση του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 43 και 72 ετών, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας για περιβαλλοντική ρύπανση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άνδρες, ως συνδιαχειριστές εταιρείας, παρέδωσαν τον περασμένο Μάιο ποσότητα περίπου 20 τόνων αποβλήτων τυρογάλακτος, χωρίς νόμιμα παραστατικά, σε μεταφορέα, ο οποίος αποπειράθηκε να τα απορρίψει παράνομα σε φρεάτιο ανενεργού αγωγού ακαθάρτων της Δ.Ε.Υ.Α. Θέρμης που υπερχειλίζει στον ποταμό Ανθεμούντα και καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή η απόρριψη απετράπη καθώς τόσο ο μεταφορέας όσο και ο πατέρας του, ο οποίος επόπτευε τον χώρο, συνελήφθησαν.

Ακολούθησε, λίγες ημέρες αργότερα, περιβαλλοντικός έλεγχος – επιθεώρηση στην εταιρεία που είχε παραδώσει τα απόβλητα τυρογάλακτος στο βυτιοφόρο, από τον οποίο προέκυψε η έλλειψη παραστατικών για την παράδοση – μεταφορά τυρογάλακτος εντός του έτους 2021, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ανεξέλεγκτη διαχείριση – διάθεση περισσότερων από 1.700 τόνων τυρογάλακτος, που μπορούν να καταστούν επιβλαβή για το περιβάλλον (έδαφος, νερό, βιοποικιλότητα).

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

real.gr