Ερντογάν: Μπορούμε να έχουμε δίκαιη συμφωνία με την Ελλάδα αν σταματήσουν να την παραχαϊδεύουν
3 years, 4 months ago
6

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν σήμερα το πρωί συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού κέντρου που θα παρακολουθεί την εφαμρογή της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι δύο χώρες θα εργαστούν από κοινού εκεί, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές στους βουλευτές του κόμματός του, στο Κοινοβούλιο, μετά την ανάπτυξη χθες, Τρίτη, ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στη βάση μιας συμφωνίας με την οποία σταμάτησαν οι εχθροπραξίες των τελευταίων έξι εβδομάδων ανάμεσα σε αζερικές και αρμενικές δυνάμεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας πως «πιστεύουμε ότι μια συμφωνία, βασισμένη στο δίκαιο, είναι πιθανή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με την ελληνική πλευρά για την Ανατολική Μεσόγειο, αν σταματήσουν να την παραχαϊδεύουν».

Και συνέχισε: «Σαν Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα χρειάζονται για την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή μας. Έτσι, είναι δυνατό φια τις χώρες που βρίσκονται στην περιφέρειά μας, να κερδίσουν την θέση που αξίζουν στη νέα παγκόσμια πολιτική και οικονομική πραγματικότητα».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην παραίτηση του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ από την θέση του υπουργού Οικονομικών της χώρας. «Τον ευχαριστώ για την προσφορά του. Ζήτησε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του για λόγους υγείας» σημείωσε.

protothema.gr