Έτοιμες οι Ελληνικές δυνάμεις για κάθε σκηνικό πρόκλησης που ετοιμάζει ο Εντογάν
3 years, 8 months ago
6

Το έργο της 21ης Ιουλίου στήνει ξανά η Τουρκία στην Νοτιο-Ανατολικη Μεσόγειο αφού μερος του τουρκικού στόλου άρχισε πάλι να αναπτύσεται ανατολικά της Ρόδου και του Καστελόριζου. Τις κινήσεις των Τούρκων παρακολουθούν στενά οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες είναι σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας.

Εργαλείο του Ερντογάν στην προσπαθεια κλιμάκωσης της κρίσης με την Ελλάδα είναι το πλοίο ερευνών Ορουτς Ρεις. Με το που έφτασαν τα νέα για την υπογραφή της Ελληνο-Αιγυπτιακής συμφωνίας για την ΑΟΖ, ο Ερντογάν προανείγγειλε γεωτρήσεις. Το Ορουτς Ρεις βρίσκεται στα ανοιχτά του Κόλπου της Αττάλειας, όμως η ανάπτυξη του Τουρκικού στόλου δείχνει οτι ψήνεται η έξοδος του για έρευνες. Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας που συνεδριάζει στην Αγκυρα ίσως ανάψει το πράσινο φως με ναυτική αναγγελία για έρευνες.

Αναμένουμε εντάσεις από την πλευρά των Τούρκων αλλά όχι ιδιαίτερα κλιμακούμενες καθώς η Αγκυρα φοβάται οικονομικές κυρώσεις από τις Βρυξέλλες, με την οικονομία της να βρίσκεται ήδη σε ελεύθερη πτώση.

Πηγή: newsone.gr