Eurovision: Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η Ελλάδα βρέθηκε εκτός τελικού
11 months, 8 days ago
6

Εκτός τελικού βρέθηκε η Ελλάδα επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που ήθελαν τον Βίκτωρα Βερνίκο να μην καταφέρνει να γοητεύσει τα πλήθη της Γιουροβίζιον. Ευτυχώς, η Κύπρος τα κατάφερε και ο Άντριου Λάμπρου προκρίθηκε, κάτι που είχε προβλεφθεί από τα στοιχήματα και τους γνώστες του είδους.

Ο Β’ ημιτελικός του 67oυ Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, είχε αδύναμες καθ’ ομολογία συμμετοχές και η Ελλάδα εμφανίστηκε στην 8η θέση με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say», μία μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία είχε ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Οι δέκα χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό είναι οι

Αρμενία: Brunette – «Future Lover»

Εσθονία: Alika – «Bridges»

Βέλγιο: Gustaph – «Because of You»
Κύπρος: Andrew Lambrou – «Break a Broken Heart»
Πολωνία: Blanka – «Solo»
Σλοβενία: Joker Out – «Carpe Diem»

Αυστρία: Teya & Salena – «Who the Hell is Edgar?»
Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – «Duje»
Λιθουανία: Monika Linkytė – «Stay»
Αυστραλία: Voyager – «Promise»


Ποιες άλλες χώρες δεν θα είναι στον τελικό

Εκτός τελικού βρέθηκαν εκτός από την Ελλάδα και οι Δανία: Reiley – «Breaking My Heart», Γεωργία: Iru – «Echo», Άγιος Μαρίνος: Piqued Jacks – «Like an Animal», Ισλανδία: Diljá – «Power», Ρουμανία: Theodor Andrei – «D.G.T. (On and Off)».

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Αδύναμος ο ημιτελικός της Πέμπτης
Ο ημιτελικός της Πέμπτης ήταν αρκετά αδύναμος επιβεβαιώνοντας έτσι την εντύπωση που άφησε και ο αντίστοιχος της Τρίτης και συνολικά ο θεσμός. Δυστυχώς τα τραγούδια για μία ακόμη φορά δεν ενθουσίασαν ενώ από τον β’ ημιτελικό απουσίαζε και το εντυπωσιακό θέαμα των παράπλευρων σόου όπως και της έναρξης.

Οι δύο σχολιάστριες, Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά μπορεί αυτή την φορά να άφησαν τους παράλληλους μονολόγους και να επέλεξαν έναν διάλογο, ωστόσο το περιεχόμενο δεν ενθουσίασε και το χιούμορ σε πολλά σημεία ήταν άστοχο και παρατραβηγμένο.

Αμήχανη η στιγμή όπου διαπιστώθηκε οριστικά ο αποκλεισμός της χώρας μας από τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, ωστόσο η ευθύνη δεν αφορά μόνο τον Βίκτωρα Βερνίκο αλλά και όλους όσοι από την ΕΡΤ είχαν φέτος την ευθύνη για την επιλογή και την στήριξη της ελληνικής αποστολής. Η κριτική είναι ήδη έντονη και αφορά πολλά και διαφορετικά σημεία της συμμετοχής μας. Προς το παρόν, το Σάββατο το βράδυ το ενδιαφέρον τηλεοπτικά είναι μειωμένο και δικαιολογημένα.