ΕΒΕΘ για κορωνοϊό: Το 55% θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης – Το 94% «δεν ξέρει ούτε έναν» που να έχει νοσήσει!
3 years, 5 months ago
6

Απόλυτα απαισιόδοξοι οι πολίτες στον νομό Θεσσαλονίκης για την ελληνική οικονομία λόγω των νέων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ως απόρροια της συνεχιζόμενης επιδημίας του κορωνοϊού.

Και εξαιρετικά αρνητικοί για τις δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει πως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Είναι εντυπωσιακό ότι στην έρευνα του Σεπτεμβρίου το ποσοστό όσων αντιλήφθηκαν κάποιον με κορωνοϊό είναι μόλις 6%!

Το 94% των πολιτών της Θεσσαλονίκης ψάχνουν να βρουν και δεν βρίσκουν το πρόβλημα που έχει «φυλακίσει» και καταστρέψει τις ζωές τους.

Για πρώτη φορά στην σειρά των κυλιόμενων μετρήσεων του ΕΒΕΘ στους καταναλωτές του Νομού Θεσσαλονίκης σχετικά με τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, η πλειοψηφία (55%) θεωρούν ότι τα μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και αναποτελεσματικά (από 40% τον Ιούλιο, 38% τον Ιούνιο και 26% τον Μάρτιο), ενώ στον αντίποδα μόλις το 31% τα θεωρούν επαρκή και αποτελεσματικά (από 46% τον Ιούλιο, 47% τον Ιούνιο και 57% τον Μάρτιο).

Τα στοιχεία  αναδεικνύονται από το Βαρόμετρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα τον Σεπτέμβριο του 2020 σε συνολικό δείγμα 1.500 (800 επιχειρήσεων και 700 καταναλωτών).

 

Τέλος, μόλις 1 στις 7 περίπου επιχειρήσεις (15%) δηλώνουν ότι έχουν ήδη επιστρέψει σε κανονικό επίπεδο λειτουργίας, ενώ η πλειοψηφία αναμένει επιστροφή στην κανονικότητα κάποια στιγμή μέσα στο 2021 και το 24% κάποια στιγμή από το 2022 και μετά, ενώ το 17% αδυνατεί να εκτιμήσει τον χρόνο επανόδου σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας της επιχείρησης.

pronews.gr