Φαίη Μπακογιώργου: Οι άγριοι ξυλοδαρμοί, η εκμετάλλευση και η δράση της μαστροπού Παγώνας
5 months, 29 days ago
6

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες για την υπόθεση θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη πριν από δύο χρόνια και, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης από τη μητέρα, την αδερφή και τη σπιτονοικοκυράς της.

Η δράση των τριών γυναικών, όπως αυτή περιγράφεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, προκαλεί ανατριχίλα και τρόμο. Πρόκειται για τρεις αδίστακτες γυναίκες που, χωρίς ίχνος συμπόνιας και ενσυναίσθησης, δεν δίστασαν να κακοποιήσουν κατ’ επανάληψη την άτυχη 23χρονη.

faih2
Μώλωπες και εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σώμα της 23χρονης

Την ξυλοκοπούσαν, την έβριζαν, την απειλούσαν και, στο τέλος, την έβγαζαν στον δρόμο και την ανάγκαζαν να επαιτεί και να εκδίδεται.

Μάλιστα, κατά την επαιτεία, την συνόδευε πότε η σπιτονοικοκυρά της η Παγώνα, πότε η αδερφή της η Κατερίνα, προκειμένου να σιγουρευτούν πως η «δουλειά» θα γίνει σωστά, ενώ, όσον αφορά στα ερωτικά ραντεβού, αυτά τα κανόνιζε η σπιτονοικοκυρά με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια της αδερφής της.

mpakogiwrgou-4
Η άτυχη Φαίη

Ακόμη μεγαλύτερη οργή προκαλεί το γεγονός πως, όπως προκύπτει από τα δικόγραφα, η σπιτονοικοκυρά Παγώνα ήταν τόσο αδίστακτη που έφτασε ακόμη και στο σημείο να χτυπήσει τα τρία ανήλικα παιδιά της 23χρονης με ένα ξύλινο ρόπαλο.

Σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι σε όλα τα βασανιστήρια που υπέστη η 23χρονη βρίσκονταν μπροστά η μητέρα της, η οποία ουδέποτε έκανε το παραμικρό προκειμένου να τα σταματήσει.

Έσπρωχναν ηλικιωμένη σε αυτοκίνητα για να εισπράξουν αποζημίωση

Τα ίδια βασανιστήρια με την άτυχη 23χρονη υπέστη και μία ηλικιωμένη που εκείνη την περίοδο φιλοξενούνταν στο σπίτι της Παγώνας και πέθανε λίγο μετά τον θάνατο της Φαίης. Και σε αυτή την περίπτωση η σπιτονοικοκυρά είχε κακοποιητική συμπεριφορά και ανάγκαζε την άμοιρη γυναίκα να επαιτεί.

Επιπλέον, σοκ προκαλεί το γεγονός ότι, εκτός των άλλων, φέρεται να την έσπρωχνε σε διερχόμενα οχήματα προκειμένου να εισπράττει αποζημίωση από τυχόν τραυματισμούς της.

Όσον αφορά στον θάνατό της ηλικιωμένης, αυτός βεβαιώθηκε από ιδιώτη γιατρό στις 14 Μαΐου 2021, ενώ τις πληροφορίες (προς τη γιατρό) παρείχε η μητέρα της Φωτεινής Μπακογιώργου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η ηλικιωμένη έπασχε από διάφορες παθολογικές ασθένειες και ο θάνατος της επήλθε εξαιτίας αυτών, σε διαμέρισμα επί της οδού Αριστομένους στην Αθήνα.

Ωστόσο, από την έρευνα του Ανθρωποκτονιών επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατος της επήλθε στο διαμέρισμα επί της οδού Ιωάννη Δροσοπούλου στην Αθήνα και έτσι η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται.

Οι συλλήψεις και οι κατηγορίες

Οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν χθες Τετάρτη (8/11) και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η δικηγόρος, κυρία Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στο protothema.gr, δήλωσε σχετικά: «Η μητέρα της 23χρονης, η αδερφή της καθώς και η σπιτονοικοκυρά που την φιλοξενούσε συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σοβαρότητας κακουργηματικές πράξεις. Η μητέρα της κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού κατηγορείται για ανθρωποκτονία, για επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για εμπορία ανθρώπων καθώς φέρεται να την εξέδιδε. Η αδερφή της κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγική ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται στις 9 Οκτωβρίου 2021 όταν η μητέρα της 23χρονης μετέβη στο Τ. Α. Κυψέλης και δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κόρη της εξαφανίστηκε δύο ημέρες πριν (7/10/21) περίπου στις 20.00 το απόγευμα όταν αποχώρησε από το σπίτι που διέμεναν μαζί στην οδό Ιωάννη Δροσοπούλου στην Αθήνα.

Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 2021 (μία ημέρα πριν τη δήλωση εξαφάνισής της), στο πεζοδρόμιο της οδού Τύχης, στην Αθήνα, βρέθηκε το πτώμα της 23χρονης, τυλιγμένο με κουβέρτα, χωρίς προσωπικά αντικείμενα, το οποίο μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Η Ελπίς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το Α. Τ. Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή που διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή του πτώματος, ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε το «πνευμονικό οίδημα» και οι «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις».

Ακολούθως, το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα διαβίβασε το προανακριτικό υλικό στο Τ. Α. Κυψέλης, ενώ στη συνέχεια η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την 1η Δεκεμβρίου 2021, διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της «βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμου προσώπου – κατ΄ εξακολούθηση» σε βάρος της 23χρονης Φαίης, η οποία υποβλήθηκε, την 5η Απριλίου 2022, στον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με την από 15η Απριλίου 2022 παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε στο Τ. Α. Κυψέλης παραγγελία διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για διερεύνηση τέλεσης του αδικήματος της «επικίνδυνης ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και συνέργειας σε αυτή» σε βάρος της 23χρονης και των ανήλικων παιδιών της, η οποία υποβλήθηκε την 6η Ιουνίου 2022 στον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατόπιν η υπόθεση διαβιβάστηκε στην ΥΔΕΖΙ/Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας για διενέργεια συμπληρωματικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ΥΔΕΖΙ, συστάθηκε ειδική ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από έμπειρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Σκιαγραφήθηκαν τα προφίλ των δύο ενηλίκων θυμάτων και ο κύκλος επαφών τους, χαρτογραφήθηκαν οι τελευταίες κινήσεις τους, αναζητήθηκαν τα ανήλικα τέκνα για τη διαπίστωση της ενεστώσας κατάστασής τους και λήφθηκε πλήθος ένορκων μαρτυρικών καταθέσεων με τα αποτελέσματα τελικά να προκαλούν σοκ.