Φωτιές – Σακελλαροπούλου: Οδύνη για τους συνανθρώπους μας που απανθρακώθηκαν στο δάσος της Δαδιάς
10 months, 28 days ago
6

Σε μήνυμα με το οποίο εκφράζει την οδύνη της για τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα μας προχώρησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Οδύνη και αγωνία που γίνονται οξύτερες στην τρομερή είδηση της απανθράκωσης πολλών συνανθρώπων μας στο δάσος της Δαδιάς» έγραψε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Χρέος όλων μας είναι να αναλάβουμε επειγόντως αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε η ζοφερή αυτή πραγματικότητα να μην γίνει η νέα κανονικότητα, αλλά να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα και τόλμη» τόνισε δε.

Ολόκληρο το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

Με οδύνη βλέπουμε τις πυρκαγιές να μαίνονται στον Έβρο, την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, με αγωνία παρακολουθούμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεσή τους. Οδύνη και αγωνία που γίνονται οξύτερες στην τρομερή είδηση της απανθράκωσης πολλών συνανθρώπων μας στο δάσος της Δαδιάς. Συγκλονισμένοι από την τραγωδία, πενθούμε για τον χαμό τους, για τις δυσαναπλήρωτες απώλειες των συμπολιτών μας, για την καταστροφή της φύσης, θλιβόμαστε για την αδυναμία μας να την αποτρέψουμε. Χρέος όλων μας είναι να αναλάβουμε επειγόντως αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, ώστε η ζοφερή αυτή πραγματικότητα να μην γίνει η νέα κανονικότητα, αλλά να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα και τόλμη.