Για πορεία που θα διαρκέσει 6 μήνες του Οruc Reis μιλάνε τα Τουρκικά Μέσα
3 years, 11 months ago
6

Με θριαμβευτικούς τίτλους υποδέχεται ο τουρκικός Τύπος την είσοδο του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το θέμα του Oruc Reis φιγουράρει στις πρώτες σελίδες των τουρκικών εφημερίδων.

Κάποιες αναφέρουν πως «η πορεία του Oruc Reis και η εξάμηνη (;) πορεία του προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα». Άλλη εφημερίδα μιλά για «ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της Συνθήκης των Σεβρών».

Yeni Safak: Δεν υποχωρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο

«Δεν υποχωρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Oruc Reis ξεκίνησε πορεία 6 μηνών. Το Oruc Reis θα πάει νότια του Καστελόριζου, της Ρόδου, νότια της Κρήτης και ο τελικός του στόχος θα είναι τα σύνορα του μνημονίου Τουρκίας Λιβύης», αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

geinis

Hurriyet: Η Ελλάδα πανικοβλήθηκε όταν είδε το Oruc Reis στα ανοιχτά της Κύπρου

«Η Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε για τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας και συμφώνησε με την Αίγυπτο, τώρα πανικοβλήθηκε όταν ξαφνικά είδε το Oruc Reis στα ανοιχτά της Κύπρου. Η Μερκελ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες ως ένδειξη καλής θέλησης και η Τουρκία είχε σταματήσει. Όμως η Ελλάδα και η Αίγυπτος ξεχείλισαν το ποτήρι και η Άγκυρα πάτησε το κουμπί», γράφει η εφημερίδα Hurriyet.

hour

Sabah: Καλή τύχη Oruc Reis

«Καλή τύχη Oruc Reis. Προκάλεσε πανικό στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους», επισημαίνει η Sabah.

sabach

CumHuriyet: Το Oruc Reis στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό

«Ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της Συνθήκης των Σεβρών», χαρακτήριζει η εφημερίδα CumHuriyet την «έξοδο» του Oruc Reis, σημειώνοντας «Το Oruc Reis στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό».

cummh

Σε όλες τις εφημερίδες, το θέμα είναι στα πρωτοσέλιδα και σημειώνουν ότι η ένταση ανεβαίνει.

dunias
milats

Πηγή: protothema.gr