Γιάνης Βαρουφάκης: Είδε την Barbie και σχολιάζει – «Ήταν απαίσιο, ντροπή στους φεμινιστές κριτικούς που το αποθέωσαν»
9 months, 28 days ago
6

Βλέποντας την… ταινία του καλοκαιριού, Barbie, πέρασε το χθεσινό του βράδυ ο επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, όμως όπως ο ίδιος δήλωσε κάθε άλλο παρά ενθουσιάστηκε.

Συγκεκριμένα, στο twitter μοιράστηκε την εμπειρία του με τους ακολούθους του γράφοντας «Είδα την Barbie χθες το βράδυ. Πήγα φοβούμενος ότι μπορεί να με κερδίσει» ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή του για να προσθέσει: «Λάθος φόβος. Το βρήκα βασανιστικά απαίσιο. Ντροπή στους προοδευτικούς-φεμινιστές κριτικούς που της έδωσαν καλές κριτικές. Ένας θρίαμβος της εταιρικής προπαγάνδας έναντι των κινηματογραφικών αξιών/τέχνης», ενώ τέλος πρότεινε στον κόσμο «αν μπορείτε να το αποφύγετε!».

Στη συνέχεια, κάποιος του απάντησε «Γιατί να μπείτε στον κόπο να παρακολουθήσετε κάτι αν είστε ήδη προκατειλημμένος απέναντί του; Ίσως απλά δεν καταλάβατε τα βαθύτερα μηνύματα που προσπαθούσε να μεταδώσει η ταινία. Το να την απορρίπτετε ως “εταιρική προπαγάνδα” φαίνεται μειωτικό και άδικο. Διαφορετικές αναφορές για διαφορετικούς ανθρώπους, υποθέτω.», με τον Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά εκ νέου: «Επειδή μου αρέσει να εκπλήσσω τον εαυτό μου αγαπώντας ταινίες που νόμιζα ότι θα μισούσα. Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου ήταν το αποτέλεσμα της παρακολούθησης μιας ταινίας που νόμιζα ότι θα απεχθανόμουν».

Η ταινία της «Barbie» έχει σημειώσει  επιτυχία άνευ προηγουμένου καθώς οι εισπράξεις από τα εισιτήρια  έσπασαν τα ταμεία κάνοντας τζίρο άνω του 1 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, μέσα σε μόλις 17 μέρες από την κυκλοφορία της.  Η «Barbie», που έκανε το ντεμπούτο της στις 20 Ιουλίου, απέφερε συνολικά 459 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη από τα εισιτήρια  στη Βόρεια Αμερική και άλλα 572 εκατομμύρια δολάρια από κινηματογραφικές αίθουσες του εξωτερικού παγκοσμίως.