Γιάννης Λαγός: Θα είμαι πίσω οικειοθελώς αν ζητηθεί η κράτησή μου (Video)
3 years, 5 months ago
6

«Ακούγονται κάτι φήμες ότι δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα και ότι θα προσπαθήσω να εξαφανιστώ. Δεν ήμουν ποτέ φυγόπονος, δεν έφυγα ποτέ από εκεί που με καλούσε το καθήκον. Θα είμαι πίσω οικειοθελώς εφόσον ζητηθεί η κράτησή μου. Δεν κάνω πίσω με τίποτα».

Με αυτά τα λόγια, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός του από τις Βρυξέλλες επιχειρεί ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός.

Παράλληλα, εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης και της ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Είδαμε τον όχλο να τρομοκρατεί και να απαιτεί επί πίνακι το κεφάλι 67 αθώων κατηγορουμένων, σύμφωνα με μια ψευδέστατη δικογραφία και των οικογένειών τους. Αυτή είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα», σημείωνει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Ισχυρίστηκε ότι θα προσφύγει με όλες τις δυνατότητες που του δίνει η Ευρωβουλή και χαρακτήρισε τη δίκη «αισχρή» και τους δικαστές «ανθρωπάκια που σέρνονται προκειμένου να αναρριχηθούν στα αξιώματα που θέλουν». «Δεν θα υποκύψουμε, αυτή είναι η δικαιοσύνη τους, τους τη χαρίζουμε».

Νωρίτερα το πρώι της Παρασκευής, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος είχε εκφράσει την άποψη ότι ο πρώην χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός θα παραμείνει ευρωβουλευτής και θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια που συνεπάγεται η θέση αυτή, ακόμα και αν φυλακιστεί.