Γιώργος Τσίπρας: Ο Κασσελάκης έφερε τα 146.000 μέλη στις κάλπες, άκυρα τα σενάρια διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ
8 months, 5 days ago
6

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας και για την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και για τα σενάρια διάσπασης.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έφερε τα 146.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη» εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας σχολιάζοντας την ξεκάθαρη πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη που έδειξαν χθες οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία. Η ανάδειξη του νέου αρχηγού θα κριθεί στις επαναληπτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή, όπου θα οδηγηθούν ο Στέφανος Κασσελάκης, που έλαβε το 45,47% των ψήφων, έναντι 36,21%, της Έφης Αχτσιόγλου.

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην αναγκαία πορεία μετασχηματισμού μετά το 2019, την οποία είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο βράδυ των εκλογών και είναι κάτι το οποίο έστω και τώρα μπορεί να ξεκινήσει να γίνεται και το εκπροσωπεί καλύτερα ο κ. Κασσελάκης» σημείωσε ο κ. Γιώργος Τσίπρας

«Νομίζω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι κοντά σε αυτό που ήθελε και ο κόσμος όπως εκφράστηκε χθες. Θέλει έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκφράστηκε καθαρά και στις δύο βουλευτικές εκλογές με αρνητικό τρόπο. Χθες στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με έναν θετικό τρόπο με τη μεγάλη νίκη ενός ανθρώπου που εμφανίστηκε στην κούρσα πριν περίπου έναν μήνα» επισήμανε και ανέφερε πως «τελευταίους μήνες γνώρισα τον Στέφανο Κασσελάκη, πριν εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο δεν τον γνώριζα ούτε εγώ».

Στο κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αρχηγό που είναι εκτός κοινοβουλίου απάντησε πως «είναι ένα πρόβλημα αυτό αλλά θα λυθεί με κάποιο τρόπο. Δεν είναι το κύριο ζήτημα αυτή τη στιγμή»

Άκυρη εκτίμησε πως είναι «οποιαδήποτε κουβέντα για διασπάσεις αυτή τη στιγμή. Δεν έχουν λήξει καν οι εκλογές αλλά και όταν λήξουν πάλι είναι άκυρο να συζητάμε για διασπάσεις. Αυτό που είναι σημαντικό να συζητάμε είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματιστεί σε ένα κόμμα που έχει ανάγκη ο κόσμος που ψήφισε αλλά και όλοι εκείνοι που στηρίζουν ένα κόμμα που θέλει να διεκδικήσει την εξουσία. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και σε αυτή την πορεία όσο πιο ενωμένοι πάμε τόσο το καλύτερο».