Η Ακρίτα απαντά στον Άδωνη και περιμένει αποδεικτικά στοιχεία ή τη συγγνώμη του
3 years, 5 months ago
6

Η Έλενα Ακρίτα απαντά στον Άδωνη Γεωργιάδη για το tweet που έκανε σχετικά με τα διαμερίσματα που αγόρασε στο Λονδίνο η δημοσιογράφος και συγγραφέας και τις δήθεν – γιατί δεν τις έκανε ποτέ – τοποθετήσεις της την περίοδο της οικονομικής κρίσης, το 2012.

H κα. Ακρίτα που παραιτήθηκε πρόσφατα από τα ΝΕΑ μετά από λογοκρισία που ασκήθηκε σε κείμενό της, παραθέτει την ανάρτηση Γεωργιάδη και γράφει συγκεκριμένα στο facebook:

«Άκου λίγο Άδωνι, τι έστι «χυδαίο».. Χυδαίο (και μηνύσιμο) είναι να βάζεις σε εισαγωγικά πρόταση που δεν έγραψα ποτέ και πουθενά. Σε προκαλώ να παραθέσεις το λινκ όπου γράφω πως «το νόμισμα δεν είναι φετίχ». Σε προκαλώ επίσης να παραθέσεις το λινκ όπου λέω για τα… «κλπ». Ποια ακριβώς είναι τα «κλπ»; Πού και πότε τα έχω πει;

Το 2012 στο Facebook (η LIFO αναδημοσίευση έκανε), έγραψα ΜΟΝΟΝ το εξής:

«Οι γονείς πάνε τα παιδιά του στα χωριά SOS γιατί δεν έχουν να τα ζήσουν. Τα σχολειά δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο. Οι ηλικιωμένοι ξεφτιλίζονται για ένα κολοφάρμακο. Τα παιδιά μας μετράνε μόνο τα χτες της σύντομης ζωής τους. Τα αύριο κάποιοι μπήκαν νύχτα και τους τα έκλεψαν. Τα όρνια κόβουν βόλτες πάνω από το πτώμα μιας μισοπεθαμένης χώρας “που ήταν κάποτε δική μας”. Οι χρυσαυγίτες όλο και δυναμώνουν. Οι φωνές όλο και λιγοστεύουν. Κραυγές και ψίθυροι. Στη βουλή ουρλιάζουν για να μη χάσουν την η αποστεωμένη από την πείνα και τον τρόμο πελατεία. Ευρώ ή δραχμή; Στα τέτοια που δεν έχω, είναι η απάντηση. Εκεί με έχουν φτάσει πια. Εκεί με έχουν καταντήσει.»

Αν αυτό εννοείς, είσαι ψεύτης και συκοφάντης. Αν εννοείς κάτι άλλο περιμένω ή τα αποδεικτικά σου στοιχεία ή την συγγνώμη σου».

ΑΚΟΥ ΛΙΓΟ ΑΔΩΝΗ, ΤΙ ΕΤΣΙ ‘ΧΥΔΑΙΟ’. ΧΥΔΑΙΟ (ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΙΜΟ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ…

POSTED BY ELENA AKRITA ON THURSDAY, DECEMBER 17, 2020