Οι επόμενες δυο εβδομάδες που θα καθορίσουν αν θα έχουμε επιπλέον μέτρα
3 years, 8 months ago
6

Το τέλος της επόμενης εβδομάδας με την μαζική επιστροφή των αδειούχων θα καθορίσει στο μεγαλύτερο βαθμό την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Τα νησιά και οι δημοφιλοί τουριστικοί προορισμοί φαίνεται να είναι τα σημεία υπερμετάδοσης του ιού, με τους νέους που επιστρέφουν στην έδρα τους να μεταφέρουν τον ιό.

Επίσης οι πολλές μετακινήσεις λόγω διακοπών έχουν διασπείρη των κορονοιό σε περιοχές που δεν είχαμε ούτε ένα κρουσμα μέχρι τώρα και αυτό ανησυχεί πολύ τους επιστήμονες καθώς υπάρχουν πολλά ορφανά κρούσματα καθώς και μεγάλη διασπορά του κορονοιού σε όλη τη χώρα.

Μεγάλο στοίχημα θα αποτελέσει και το άνοιγμα των σχολείων, με σενάρια να μιλούν για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των 10 ετών καθώς και εκ περιτροπής διδασκαλία.

Η κατάσταση θεωρούν οι επιστήμονες είναι ελεγχόμενη και αναστρέψιμη, αλλά αν ο αριθμός των κρουσμάτων ξεφύγει πάνω από 300 κρούσματα την ημέρα αυτό θα αποτελεί κόκκινο συναγερμό για όλη την κυβέρνηση. Ολοι θέλουν να αποφύγουν ένα νέο ολικό lockdown στις μεγάλες πόλεις, αλλά θα είναι αναπόφευκτο αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Επαγγελματίες, εργαζόμενοι και η οικονομία υποφέρει , με σενάρια τρομακτικής κρίσης να έρχεται από τον Σεπτέμβριο.

Ας ελπίσουμε οτι τα πράγματα δεν θα ξεφύγουν και δεν θα έχουμε επιπλέον μέτρα που θα νεκρώσουν την οικονομική δραστηριότητα.