Οι κρατήσεις για διακοπές αυξάνονται ξανά αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς
3 years, 8 months ago
6

Η high season είναι στα μισά του δρόμου και η γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία αναλύει: η πανδημία προκάλεσε σχεδόν 66% λιγότερες κρατήσεις από ό, τι το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, τώρα πραγματοποιούνται και πάλι περισσότερες κρατήσεις. Δύο περιοχές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Μικρή νότα αισιοδοξίας για την ταξιδιωτική βιομηχανία αποτελεί η μικρή αύξηση των κρατήσεων τις τελευταίες εβδομάδες: Οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί ξανά στο μισό της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών, εξήγησε ο Norbert Fiebig, Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιών (DRV), με βάση μια αξιολόγηση των τρεχόντων αριθμών κρατήσεων από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Travel Data and Analytics. “Ακόμα κι αν οι κρατήσεις αποτελούν μικρό μέρος των πωλήσεων του προηγούμενου έτους σε αυτό το σημείο, τα στοιχειά δείχνουν ότι τα ταξίδια είναι επίσης ένα ζήτημα το καλοκαίρι της Κορώνας”, δήλωσε ο Fiebig.

Συνολικά, η κατάσταση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας παραμένει δραματική, προειδοποίησε το αφεντικό του DRV. “Η Corona βλάπτει πραγματικά τον κλάδο μας. Το επίπεδο των νέων κρατήσεων απέχει πολύ από το να απορροφήσει τις απώλειες από τον όγκο της ακύρωσης λόγω ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων”, είπε.

Επιπλέον, η αγοραστική συμπεριφορά των πελατών έχει αλλάξει. Την εβδομάδα από τις 20 έως τις 26 Ιουλίου, το 60% των νέων κρατήσεων με αναχώρηση ήταν ακόμη τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Οι κρατήσεις για τους φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αυξάνονται επίσης. Το μερίδιό τους στην προτελευταία εβδομάδα του Ιουλίου ήταν 22 τοις εκατό. Περίπου το δέκα τοις εκατό των κρατήσεων πραγματοποιούνται για τα πιο προγραμματισμένα ταξίδια το χειμώνα και τον επόμενο χρόνο.

Τα Κανάρια Νησιά και οι Βαλεαρίδες Νήσοι είναι από τα πιο δημοφιλή μερη

Το μερίδιο κράτησης για προορισμούς διακοπών στη Μεσόγειο είναι τώρα πάνω από 60 τοις εκατό για ταξίδια ταξιδιωτικών πρακτορείων, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος. Αυτή η αναλογία αντιστοιχεί περίπου στην αναλογία πριν από την κορώνα, αλλά σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο. Μετά τη μερική ακύρωση των παγκόσμιων ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων στα μέσα Ιουνίου, οι προορισμοί στη δυτική Μεσόγειο είχαν αρχικά προτιμηθεί και οι ταξιδιωτικές χώρες στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ελαφρώς μπροστά για δύο εβδομάδες.

Στη δυτική Μεσόγειο, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις, ενώ οι κρατήσεις για τις Βαλεαρίδες Νήσους μειώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ταυτόχρονα, οι ταξιδιωτικές κρατήσεις στην Ιταλία αυξάνονται αργά και σταθερά.

Σύμφωνα με το DRV, η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν σχεδόν ισοδύναμες με ταξιδιωτικούς προορισμούς στην ανατολική Μεσόγειο στα μέσα Μαΐου. Με την επέκταση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για μη ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι κρατήσεις της Τουρκίας έπεσαν. μόλις πρόσφατα ανέβηκαν αργά ξανά. Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα πέτυχε μετοχές κράτησης άνω του 60% σε αυτήν την περιοχή.