Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι μικρότεροι από το λογαριαμό της ΔΕΗ: Και νέα τεpάστια αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα
2 years, 14 days ago
6

Νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ, της τάξεως του 36% στα σταθερά τιμολόγια, αυτή την εβδομάδα και αφορά τους νέους πελάτες στα προγράμματα myHomeOnline και myHomeEnter.

 

Οι περισσότεροι καταναλωτές είναι απελπισμένοι, διότι πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση στα τιμολόγια, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, χωρίς να έχει γίνει κάποια σχετική ανακοίνωση από την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα σταθερά προγράμματα δεν έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και οι καταναλωτές που τα χρησιμοποιούν, ανέρχονται σε περίπου 500.000.

Κανείς βέβαια δεν ξεχνά πως η ΔΕΗ, το 2021, είχε τεράστια αύξηση των εσόδων της, κατά 1,057 δισ. ευρώ, λόγω της επιβάρυνσης των καταναλωτών με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ στο 65% έφτασαν οι αυξήσεις στις αμοιβές των golden boys της επιχείρησης.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ανεβοκατεβαίνει σε ένα εύρος 100 ευρώ η μεγαβατώρα και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι έχει αλλάξει σημαντικά το μείγμα παραγωγής με το φυσικό αέριο να μειώνεται σημαντικά, ως προς την συμμετοχή του στην παραγωγή.

 

Την θέση του έχουν πάρει οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ το plan B προβλέπει την πιο ενεργό συμμετοχή του λιγνίτη. Για σήμερα η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 44,5% και διαμορφώνεται στα 243,08 ευρώ η μεγαβατώρα, έναντι 168,22 ευρώ που είχε υποχωρήσει, επίπεδο που ήταν από τα χαμηλότερα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Πως διαμορφώνονται οι νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ

Ξέφρενη πορεία η τιμή της κιλοβατώρας στο myHomeOnline, αφού από το 0,17 ευρώ σκαρφάλωσε στο 0,229, ενώ η τιμή για όσους πελάτες έχουν νυχτερινό μετρητή, αυξάνεται από 0,13 ευρώ/kwh σε 0,176 ευρώ/kwh.

Νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ κατά 36%

Αντίστοιχα, το myHomeEnter διαμορφώνεται από 0,18 ευρώ/khw σε 0,245/khw τη μέρα και από 0,13 ευρώ/kwh σε 0,18/kwh τη νύχτα.

 

Εξάλλου, τα πάνω κάτω φέρνει δικαστική απόφαση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, σύμφωνα με την οποία δε θα κοπεί το ρεύμα σε επιχείρηση που δεν την πλήρωσε.

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα και ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής εργατικού δικαίου, μίλησαν στην ενημερωτική εκπομπή του OPEN “Ώρα Έλλάδος” σχετικά με την προσωρινή δικαστική απόφαση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τονίζοντας πως δε θα διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε ιδιοκτήτη επιχείρησης.

enimerotiko.gr