Η ΝΔ «απαντά» στην αποκαλυπτική ανάλυση του pronews: «Χωρίς αυτοδυναμία θα πάμε σε… τρίτες εκλογές» λέει ο Μάκης Βορίδης Εκλογές μέχρι να… σβήσει ο ήλιος ή μέχρι να πειστούν οι ψηφοφόροι να κάνουν το… «σωστό»
10 months, 2 days ago
6

Ένα εκβιαστικό δίλημμα ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξουν και τρίτες εκλογές (μέσα στο κατακαλόκαιρο) επιχειρεί να δημιουργήσει η ΝΔ, ώστε να συσπειρώσει ξανά όλους τους ψηφοφόρους που την ψήφισαν στις 21 Μαΐου και να την ψηφίσουν εκ νέου στις 25 (μάλλον) Ιουνίου.

Δεν έχουν προκηρυχθεί επίσημα οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, αλλά ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (27/05), για τρίτες εκλογές σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν πάρει αυτοδυναμία στις κάλπες που θα στηθούν σε έναν μήνα από σήμερα.

Με λίγα λόγια «εκλογές μέχρι να σβήσει ο ήλιος», δηλαδή μέχρι η Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης είπε στο MEGA: «Στόχος της Ν.Δ. παραμένει η αυτοδυναμία, καθώς έχει ήδη απορρίψει το σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη Ν.Δ.».

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, «εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες».

Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να εμποδίσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν άλλα μικρότερα κόμματα τύπου «Νίκη» τα οποία βρίσκονται κοντά στο να εισέλθουν στην Βουλή, ή και κάποιους άλλους που σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ με την προοπτική να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προς αυτά τα δύο κόμματα ανησυχούν στη Νέα Δημοκρατία ότι μπορεί να καταφύγουν κάποιοι από αυτούς που την ψήφισαν την Κυριακή.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το «Νίκη», εκεί το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι διπλό. Όχι μόνο κάποιοι ψηφοφόροι θα αποσπαστούν και θα ψηφίσουν το συγκεκριμένο κόμμα, αλλά εάν ξεπεράσει το όριο του 3% και εισέλθει στην Βουλή, μαζί με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα δημιουργηθεί επτακομματικό κοινοβούλιο που θα καταστήσει το όνειρο της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία πολύ δύσκολο.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Μάκης Βορίδης σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών που έγιναν την περασμένη Κυριακή, 21 Μαΐου και αναφέρθηκε στη βαριά ήττα, την οποία υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ.

Ειδικότερα, ο ίδιος είπε: «Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η Ν.Δ. θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε, ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η άνοδος της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγάλη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω, δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή. Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας.

 pronews.gr

Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχές και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία».