Η Σακοράφα αποχώρησε από το ΜέΡΑ25 – Ο Βαρουφάκης πρότεινε νωρίτερα τη διαγραφή της
1 year, 2 days ago
6

Την απόφασή της να αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε μέσα στην νύχτα η πρώην βουλευτής Σοφία Σακοράφα με μία ανάρτηση στο Twitter.

Οπως αναφέρει πήρε την απόφαση όταν πληροφορήθηκε ότι ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης πρότεινε στην επιτροπή Δεοντολογίας τη διαγραφή της.

Η κα Σακοράφα αφήνει αιχμές για το κόμμα καθώς στην ανάρτησή της επισημαίνει πως υπάρχει στην ιστοσελίδα του κόμματος πρόταση για τη διαγραφή της, ωστόσο κανείς δεν της ανέφερε κάτι παρά το γεγονός ότι η πρώην βουλευτής βρισκόταν στην πολύωρη συνεδρίαση της ΚΕ Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή.

Στην ανάρτησή της παραθέτει το άρθρο του ΜέΡΑ25 με την πρόταση για τη διαγραφή της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Mε εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του».

Τέλος, η ίδια γνωστοποιεί την πρότασή της να αποχωρήσει: «Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ 25».

Δείτε την ανάρτηση της Σοφίας Σακοράφα:

«Μόλις επέστρεψα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει ανάρτηση με τίτλο “Μηδενική ανοχή στην ολιγαρχία και τη διαπλοκή : Ο Γ. Βαρουφάκης προτείνει τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25”.

Mε εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ.

Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του.

Προφανώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Επιτροπή σας Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού με εμένα, ως εκπρόσωπο “της ολιγαρχίας και της διαπλοκής”.

Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ 25».

Η επιστολή – πρόταση διαγραφής της Σοφίας Σακοράφα υπάρχει στην ιστοσελίδα του κόμματος. Την επιστολή υπογράφουν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης και Λίτσα Αλεξάκη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:  «Η Μηδενική Ανοχή στην Ολιγαρχία και την Διαπλοκή ξεκινά από το σπίτι μας. Το ΜέΡΑ25. Το κόμμα που δεν διστάζει να τα βάλει με τους ισχυρούς, ανεξάρτητα κόστους».

Στην επιστολή γίνεται λόγος για τη βράβευση του Αχιλλέα Μπέου από τη Σοφία Σακοράφα τον Φεβρουάριο, λέγοντας πως τότε η Σοφία Σακοράφα είχε πλήξει το κόμμα, ενώ στη συνέχεια – εξηγούν στην ίδια επιστολή – ο Γιάνης Βαρουφάκης «αναγκάστηκε να “το πάρει πάνω του”».

Και συνεχίζουν: «Ήταν άδικο να επωμιστεί το ΜέΡΑ25, μέσω του Γραμματέα του, άλλο ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Αλλά πλησίαζαν οι εκλογές, και θεωρώντας σίγουρο ότι η Σοφία Σακοράφα (ιδίως μετά την γενναιόδωρη και άκρως συντροφική παρέμβαση του Γραμματέα) δεν θα επαναλάμβανε το ατόπημα, σιωπάσαμε. Κάναμε λάθος! Στις αρχές Ιουνίου νέα φωτογραφία – κόλαφος είδε το φως της δημοσιότητας με την Σοφία σε εγκάρδια χειραψία με τον… Βαγγέλη Μαρινάκη – τον ολιγάρχη που κατονομάζαμε, με προσωπικό κίνδυνο, στη Βουλή».

«Σε μια προεκλογική περίοδο που τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη είχαν ρητή άνωθεν εντολή να μας αποκλείουν (όπως καταγγέλλαμε επισήμως), η εγκάρδια συνεύρεση Σακοράφα-Μαρινάκη ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής» τονίζει.

Και καταλήγει: «Αυτή τη φορά, δεν θα επαναλάβουμε το λάθος να σωπάσουμε: Σας καταθέτουμε την άποψη πως, όσο παραμένει – μετά από τέτοιες συμπεριφορές – η Σοφία Σακοράφα στο ΜέΡΑ25, πλήττεται άδικα αλλά σκληρά η αξιοπιστία του ως πραγματικά ανιδιοτελές κόμμα. Θεωρούμε, και το καταθέτουμε εδώ με θλίψη αλλά και οργή, πως η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να επιληφθεί άμεσα διαγράφοντας τη Σοφία Σακοράφα ώστε να προστατευτεί το κόμμα μας, ιδίως στη σημερινή κρίσιμη φάση ανασυγκρότησης η οποία θα πετύχει με την ανιδιοτελή και ακούραστη συμβολή όλων μας».