Ιερέας στη Θεσσαλονίκη: «Δεν την επιτρέπω στην εκκλησία – Είναι εμπαιγμός στο Άγιο Πνεύμα»
3 years, 4 months ago
6

Την αντίθεσή του στη χρήση μάσκας εντός της εκκλησίας, εξέφρασε ένας ιερέας στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας μάλιστα πως δεν επιτρέπει σε κανέναν να μπαίνει εντός του ναού με μάσκα.

Πώς δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή; «Το 4,5 έτους παιδί μου λιποθύμησε εξαιτίας μάσκας», είπε χαρακτηριστικά στο Star o Πατήρ Ιωάννης και συνέχισε: «Δεν έχει ξαναλιποθυμίσει πουθενά αλλού παιδί. Γι’ αυτό είμαι κατά στο να φοράνε μάσκες τα παιδιά».

«Στην εκκλησία έξω βάζουν μάσκα. Μέσα στην εκκλησία δεν επιτρέπω τη μάσκα γιατί είναι εμπαιγμός, δηλαδή εκείνος που τη φοράει εμπαίζει το Άγιο Πνεύμα. Ούτε ο ίδιος δε φοράω μάσκα μέσα, ούτως ή άλλως. Έχω κοινωνήσει πάρα πολλούς αρρώστους και προκαλώ κιόλας να πάω να κοινωνήσω κάποιον άρρωστο και μετά να κάνω κατάλυση και ο ίδιος. Δεν κολλάς μέσα στην εκκλησία, ούτε από το Άγιο Ποτήριο», τόνισε.

Από την πλευρά του, πάντως, ο καθηγητής πνευμονολογίας Θοδωρής Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε στο Star πώς η λιποθυμία του παιδιού, για την οποία έκανε λόγο ο ιερέας, δεν οφείλεται στη μάσκα αλλά είναι ένα τυχαίο γεγονός. «Η χρήση μάσκας δεν προκαλεί λιποθυμία» είπε χαρακτηριστικά.