Ηνωμένες Πολιτείες: Ο τυφώνας Isaias χτυπά τη Βόρεια Καρολίνα
3 years, 8 months ago
6

Καταιγίδα πάνω από τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες . Ο τυφώνας Isaias έπληξε την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, όπου θα μπορούσε, σύμφωνα με μετεωρολόγους, να προκαλέσει δυνητικά θανατηφόρες βροχές. Η καταιγίδα της κατηγορίας 1 , συνοδευόμενη από ανέμους έως 140 χλμ. / Ώρα, έφτασε κοντά στο Ocean Isle Beach στις 11:10 μ.μ. (Τρίτη 4:10 π.μ. KST), στη νότια Βόρεια Καρολίνα, ανέφερε η έκθεση του American National Hurricane Center (NHC), με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα.

Το NHC έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ισχυρών ανέμων, πλημμυρών και βαριών κυμάτων στη Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα, όπου οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι σχεδόν κάθε καλοκαίρι στο πέρασμα των καταιγίδων.

“Όλοι πρέπει να επαγρυπνούν”

Αντιμέτωποι με αυτήν την απειλή, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη Φλόριντα και τις δύο πολιτείες της Καρολίνας για να απελευθερώσουν ομοσπονδιακά κονδύλια. “Όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί” , προειδοποίησε σε συνέντευξη τύπου. “Ενθαρρύνω όλους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και κρατών” , πρόσθεσε.