Ηράκλειο: Συνέλαβαν 43χρονο για βιασμό ανήλικης – Γνωρίστηκαν στο Διαδίκτυο
10 months, 12 days ago
6

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε 43χρονο στο Ηράκλειο που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης, την οποία προσέγγισε μέσω των social media.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 43χρονος ημεδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας το βράδυ του Σαββάτου (22/04) από τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου Κρήτης, τον οποίο αναζητούσαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς υπήρξε καταγγελία σε βάρος του για βιασμό ανήλικης κοπέλας.

Το ανήλικο θύμα έπεσε στα «δίχτυα» του βιαστή, όταν εκείνος την προσέγγισε μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης ξεκινώντας να συνομιλεί μαζί της. Στη συνέχεια, άρχισε να της στέλνει πιο «πικάντικα» μηνύματα φτάνοντας να την καλεί μέχρι και με βιντεοκλήσεις.

Ωστόσο, η «συναναστροφή» τους δεν σταμάτησε εκεί, αφού ακολούθησαν συναντήσεις με την ανήλικη, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις σε βάρος της  κοπέλας, παρά τη θέλησή της.

Αμέσως μετά το περιστατικό, η ανήλικη απευθύνθηκε στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της περιοχής της και την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 43χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της ανήλικης, κατόπιν σχετικών ερευνών, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το βράδυ, ενώ  βρέθηκαν στο ψηφιακό αρχείο και οι βιντεοσυνομιλίες και θα σταλούν για εξέταση στα αρμόδια εργαστήρια.

Ο 43χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες χθες (22-4-2023), από τις Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου Κρήτης, 43χρονος ημεδαπός που αναζητούνταν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη ή ενώπιον αυτής, βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, ο 43χρονος αφού απέκτησε επαφή με την ανήλικη μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο βίντεο-συνομιλιών προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

Ακόμη, όπως προέκυψε από την έρευνα, σε επακόλουθες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις παρά τη θέληση της ανήλικης.

Τα ανωτέρω κατήγγειλε η ανήλικη στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της περιοχής της, ενώ στη συνέχεια την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια για εξέταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».