Καύσωνας: Mε θερμοκρασίες στο «κόκκινο» μέχρι το τέλος Ιουλίου – Η ανάρτηση του Σ. Αρναούτογλου
1 year, 2 days ago
6

Η θερμοκρασία πιθανόν θα ξεπεράσει τοπικά τους 45°C τις επόμενες ημέρες, μέτρηση που ήδη σημειώθηκε την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19/7 στη Σικελία.

Δύο διαδοχικά πολύ θερμά διαστήματα προβλέπει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr μεταξύ 20 και 28 Ιουλίου 2023, με τη θερμοκρασία, σε ύψος περίπου 1.500 μ. πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας. να κυμαίνεται έως και 14°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1991-2020.

Χαρακτηριστικό αυτή της θερμής περιόδου είναι η εκτεταμένη έκταση που καλύπτουν οι θερμές αέριες μάζες, κατακλύζοντας όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, φτάνοντας μέχρι την κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Η θερμοκρασία πιθανόν θα ξεπεράσει τοπικά τους 45°C τις επόμενες ημέρες, τιμή που ήδη σημειώθηκε την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19/7 στη Σικελία.

Σ. Αρναούτογλου: «Δεν τελειώνουμε έτσι απλά με τον καύσωνα»

Την πρόγνωση επιβεβαιώνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος τονίζει ότι θα υπάρχει κορύφωση του δεύτερου κύματος του καύσωνα την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Όπως έγραψε, στους κλειστούς κάμπους θα έχουμε 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, φτάνοντας δηλαδή τους 45 – 46 και στα ορεινά σημεία θα έχουμε 8 βαθμούς λιγότερους.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Η θερμοκρασία ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ με μια μόνο ματιά! Φίλες και φίλοι!

Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα, σας παρακαλώ, γιατί όπως είναι φυσικό ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!