Κακοκαιρία Ιανός – Θεσσαλία: «Βομβαρδισμένο τοπίο» – Τρεις νεκροί, μία αγνοούμενη βιβλικές καταστροφές
3 years, 6 months ago
6

Κορυφώνεται η αγωνία για την 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, που χτυπήθηκε από τον Ιανό. Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και 24ωρα μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της γυναίκας, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει βρεθεί ίχνος της.

Την ίδια ώρα εγκλωβισμένοι βρίσκονται εδώ και τρία 24ωρα οι κάτοικοι του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα, καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» έπληξε την περιοχή, έχοντας προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Έτσι, τα σωστικά συνεργεία είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το χωριό οδικώς, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης, στην πρωινή εκπομπή του Open.

Πρόκειται για ένα ορεινό χωρίο, ενώ και οι 40 κάτοικοί του έχουν συγκεντρωθεί στο Μοναστήρι της Οξυάς, εκτός από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αρνείται να αφήσει το σπίτι του. «Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Στάθης είπε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν.

Βιβλικές καταστροφές στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί, μία αγνοούμενη, περιοχές αποκλεισμένες, καταστροφές σε δημόσιες δομές και ιδιωτική περιουσία, χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες άχρηστες. Η περιοχή της Θεσσαλίας θρηνεί τις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν από τη θεομηνία και οι κάτοικοι προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές που άνοιξε με το φονικό του πέρασμα ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός.

Πηγή: protothema.gr