Κακοκαιρία στο Νέο Ηράκλειο: Δείτε το διαμέρισμα στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά γυναίκα
3 years, 5 months ago
6

Στο σπίτι μέσα στο οποίο τραυματίστηκε η 65χρονη γυναίκα όταν ο τοίχος έπεσε στο κεφάλι της στο Νέο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που σάρωσε την περιοχή το πρωί της Τρίτης βρέθηκε το protothema.gr

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με συγγενείς της που μίλησαν στο protothema.gr η γυναίκα βρισκόταν στην κουζίνα του διαμερίσματος όταν κάτι έπεσε στον τοίχο από έξω με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Την γυναίκα, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύεται.

Δείτε βίνεο και φωτογραφίες από το σπίτι στο οποίο τραυματίστηκε η 65χρονη

 

 

Βομβαρδισμένο τοπίο το Νέο Ηράκλειο

Εκτός από την 65χρονη από την κακοκαιρία τραυματίστηκαν ελαφριά και άλλα δύο άτομα τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «ΚΑΤ».

Κάτοικοι της περιοχής περιγράφοντας τι έζησαν λίγο πριν τις 6 το πρωί λένε πως η κακοκαιρία πέρασε με μεγάλη μανια και έπεσαν δεκάδες δέντρα στην περιοχή.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Δείτε βίντεο από τις καταστροφές στο Ηράκλειο Αττικής:

 

 

Δείτε το σπίτι στο οποίο έμενε η 65χρονη τραυματίας:

irakleio-spiti-65xronis

Ενδεικτική της κατάστασης στο Νέο Ηράκλειο η περιγραφή του δημάρχου της περιοχής, Νίκου Μπάμπαλου.

«Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Μπάμπαλος.

Από τις πτώσεις δέντρων διεκόπη η κυκλοφορία στην λεωφόρο Κύμης στο ρεύμα προς Μεταμόρφωση από το ύψος της Μαρίνου Αντύπα. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην Μαρίνου Αντύπα από το ύψος της συμβολής με την οδό Φιλοθέης και στην οδό Ανατολής από το ύψος της οδού Ήρας.

Δείτε φωτογραφίες από το Νέο Ηράκλειο:

irakleio-katastrofes
irakleio-foto
irakleio-2
irakleio-3
irakleio-zimies-2
irakleio-zimies-1
irakleio-zimies-4
irakleio-zimies-3
349cfe2d-4b5d-4b37-a12b-b319d4ba4014
447a8034-dd9e-4c52-b0e2-0c1eb312af25
irakleio-neo3
irakleio-neo1

Ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ στην περιοχή βρίσκονται συνεγεία από την Πολιτική Προστασία και την Περιφέρεια ενώ θα ζητηθεί και βοήθεια και από τους όμορους δήμους.

Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους από νωρίς με συσσώρευση υδάτων σε αρκετούς δρόμους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική  έχουν γίνει 148 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων και λιγοτερες για άντληση υδάτων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία.

Από τις 148 κλήσεις οι 103 αφορούν σε κοπές δέντρων, 27 σε αντλήσεις υδάτων και 18 σε αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και σήμερα το απόγευμα, γι’ αυτό παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν, στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα

Πού έπεσε το περισσότερο νερό

Οι βροχές που έπεσαν το πρωί της Τρίτης ήταν πολύ ισχυρές με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr (Σχήμα 2), τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

xartis-vroxes

Σύμφωνα με το meteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη ενώ με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει γρήγορη βελτίωση.

xartis-vroxes2
Πηγή: protothema.gr