Κακοποίηση – Την κρατούσε κλειδωμένη και την απειλούσε επειδή ήθελε να τον χωρίσει – Είχε παραπεμφθεί 14 φορές για ενδοοικογενειακή βία
26 days ago
6

Η κακοποίηση γυναικών είναι καθημερινό φαινόμενο, με τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας να καταγγέλλονται σε αστυνομία και δικαστικές Αρχές. Μία νέα καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτήν τη φορά στο Νότιο Πηλιο. Ένας 54χρονος μετά από διαπληκτισμό με την 55χρονη σύντροφό του στο σπίτι του, τη χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές και όταν η γυναίκα θέλησε να φύγει, της πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, την κλείδωσε στο σπίτι του, ενώ επιπλέον την απείλησε κρατώντας σφυρί!

  • Διαβάστε επίσης: Λάρισα – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού εκπαιδευτικού από προϊστάμενό της

Η γυναίκα τελικά κατάφερε να ξεφύγει έκανε καταγγελία σε βάρος του συντρόφου της στο Α.Τ. Νοτίου Πηλίου, με αποτέλεσμα ο άνδρας να συλληφθεί. Στη συνέχεια όμως, σύμφωνα με το magnesianews.gr, η γυναίκα έδωσε νέα κατάθεση στην αστυνομία, σύμφωνα με την οποία δεν επιθυμεί τη δίωξη του 45χρονου και δήλωσε ότι επιθυμεί να φύγει από το σπίτι του και να φιλοξενηθεί στην Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βόλου, όπως και έγινε με ενέργειες της Εισαγγελίας.

Με πλούσιο ιστορικό σεξιστικής κακοποίησης

Ο άνδρας κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, τελεσθείσα και σε απόπειρα, ενδοοικογενειακή απειλή και παράνομη βία. Ο 45χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αλλά η δίκη αναβλήθηκε για την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος, με όρο να μην προσεγγίσει τη γυναίκα, ούτε να έχει μαζί της προσωπική ή τηλεφωνική επαφή.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο κατηγορούμενος έχει ιστορικό στην κακοποίηση. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι μόνο το 2019 έχει παραπεμφθεί 14 φορές (!) για ενδοοικογενειακή βία κατά των συντρόφων του.

 

in.gr