Βούλγαρος κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι της Καβάλας – «Εδώ είναι Βουλγαρία» φώναζε
11 months, 17 days ago
6

Επιχείρησε, ανεπιτυχώς όμως, να διαφύγει από τη χώρα ο 35χρονος Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία και ύψωσε τη βουλγαρική στο λιμάνι της Καβάλας, ύστερα από τη σύλληψη και ανάκρισή του στην εισαγγελέα.

Ο 35χρονος Βούλγαρο συνελήφθη τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (04/08) από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και αυτόπτες μάρτυρες, ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» και αφού υπέστειλε την ελληνική σημαία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημαία της Βουλγαρίας.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησε να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα, ο οποίος προέβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη Βουλγαρία. «Εδώ είναι Βουλγαρία!», φώναζε.  Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.

Η περιπέτεια ωστόσο δεν σταματά εκεί, αφού ο ίδιος δεν υπάκουσε στο νόμο και την απόφαση της Εισαγγελίας, αλλά επιχείρησε να αποδράσει από τη χώρα, παρά  την απαγόρευση εξόδου που του είχε επιβληθεί έως ότου γίνει το δικαστήριο.

Ειδικότερα, μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στα δικαστήρια, πέρασε από ανακριτή και αφού ορίστηκε δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελέα έως ότου γίνει η δίκη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο 35χρονος όμως δεν συμμορφώθηκε, αλλά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και επιχείρησε να βγει από την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι λιμενικοί νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες από το όχημα. Στην Δράμα συνάντησε μπλόκο της Αστυνομίας που του έκανε σήμα για να σταματήσει, αντιθέτως  όμως εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη για τη σύλληψή του, η οποία έφτασε έως τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε πληροφορία για την καταδίωξη σε όλες τις τοπικές αρχές, ενώ αντίστοιχο σήμα εστάλη και στις βουλγαρικές αρχές. Ο 35χρονος, τελικά, κατάφερε να περάσει από την Εξοχή, όπου όμως ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς στο βουλγαρικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές και κρατείται στη Δράμα, αντιμετωπίζοντας νέες κατηγορίες που έρχονται να προστεθούν στη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό. Πληροφορίες μιλούν για σεσημασμένο πρόσωπο, γνωστό στις ελληνικές και βουλγαρικές αρχές για την εξτρεμιστική του δράση και τη διασύνδεσή του με εθνικιστικές ομάδες. Ο Βούλγαρος  υποστηρίζει  πως η Καβάλα και οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας ανήκουν στη γειτονική χώρα και όχι στην Ελλάδα.

Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση και από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τη βουλγαρική πλευρά.

Με πληροφορίες από kavalanews, kavalapost και ΑΠΕ-ΜΠΕ