Καιρός: Ανατροπή! Σοβαρή κακοκαιρία «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα…
3 years, 5 months ago
6

Καιρός: Τάση δημιουργίας ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού και πρόκλησης έντονης κακοκαιρίας από την επόμενη Κυριακή «βλέπει» το ECMWF.

Το ευρωπαϊκό καιρικό προγνωστικό μοντέλο καταγράφει την αλλαγή δεδομένων, δείχνοντας το σχηματισμό ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού νότια της Κρήτης από το ερχόμενο Σάββατο, το οποίο (αν επιβεβαιωθεί αυτή η τάση, καθώς απομένουν αρκετά 24ωρα) θα πάρει τροχιά βόρεια, περνώντας από τα Δωδεκάνησα και καταλήγοντας στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Το βαρομετρικό αυτό με τα υπάρχοντα δεδομένα θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ενώ θα πρέπει, αφού ταυτόχρονα θα συνοδευτεί και από πτώση της θερμοκρασίας, να αναμένονται και οι πρώτες σοβαρές χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας.

Πριν φτάσουμε στην πιθανή σοβαρή κακοκαιρία του επόμενου Σαββατοκύριακου, να τονίσουμε πως από τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρκετά καλός, με συννεφιές τοπικές σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ βροχές πρέπει να αναμένονται από την Τετάρτη καθι κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδας.

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τα επόμενα 24ωρα και την καταγραφή της κακοκαιρίας που διαφαίνεται ήδη για το διάστημα 7-10 Νοεμβρίου:

newsbomb.gr