Κιμ Γιονγκ Ουν: Απαγορεύονται τα «σ’ αγαπώ» και τα «αγάπη μου» – Προβλέπεται μέχρι και εκτέλεση
1 year, 14 days ago
6

Τέλος σε λέξεις που παραπέμπουν τη ««σάπια γλώσσα του καπιταλισμού» βάζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς όποιος χρησιμοποιεί ορολογία ή λεξιλόγιο που υποδηλώνει οποιαδήποτε σχέση με τη Νότια Κορέα κινδυνεύει με σοβαρές ποινές.

Ο νόμος για την προστασία της πολιτιστικής γλώσσας της Πιονγκγιάνγκ προβλέπει ότι όποιος χρησιμοποιεί νοτιοκορεάτικο λεξικό θα τιμωρείται με ποινές που περιλαμβάνουν από καταναγκαστικά έργα σε στρατόπεδα εργασίας μέχρι και εκτέλεση, σύμφωνα με τη South China Morning Post.

Η νοτιοκορεατική αργκό τιμωρείται από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι πολίτες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «jagiya» που σημαίνει «γλυκέ/γλυκιά μου».

Οι σύζυγοι πρέπει να χρησιμοποιούν το «dongji» που σημαίνει «σύντροφος», «συντρόφισσα».

Σύμφωνα με έκθεση, η χρήση του «σ’ αγαπώ» είναι επίσης ένδειξη ότι οι Βορειοκορεάτες βλέπουν νοτιοκορεατικές ταινίες και ως εκ τούτου είναι τιμωρητέα.

Επίσης, οι Βορειοκορεάτες καλούνται επίσης να αποφεύγουν λέξεις όπως “paesyeon” («μόδα»), “heeoseutali” («κόμμωση») και “waipeu” («σύζυγος»).

Τον περασμένο Δεκέμβριο δύο έφηβοι οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα επειδή παρακολουθούσαν νοτιοκορεατικές και αμερικανικές ταινίες, που το καθεστώς του Κιμ χαρακτηρίζει «σατανικές». Η εκτέλεσή των δύο εφήβων, που γνωρίστηκαν σε σχολείο, έγινε μπροστά σε πλήθος.