Κίμωνας Δρακόπουλος: Ο Έλληνας που βοηθά τη χώρα μας στη διαμόρφωση του αλγορίθμου, που χρησιμοποιείται κατά τα διεξαγόμενα τεστ για κορωνοϊό
3 years, 8 months ago
6

Διάβαζα το όνομά του κάτω – κάτω στη βαρετή παράθεση των συμμετεχόντων στις τηλεδιασκέψεις του Μαξίμου και αναρωτιόμουν: Ποιος είναι αυτός ο χριστιανός; Γιατί δεν ακούγεται, δεν βγαίνει κάθε βράδυ στα δελτία να μιλάει περί παντός του επιστητού και να κουνά το δάχτυλο · δεν αυτοδιαφημίζεται ως παντογνώστης και αυθεντία.

Πρόκειται για τον Κίμωνα Δρακόπουλο, βοηθό καθηγητή της επιστήμης των δεδομένων (data sciences) στο USC Marshall School of Business (το business school του πανεπιστημίου της νότιας Καλιφόρνιας).

Ο Κίμων Δρακόπουλος εισήχθη το 2004 στο Πολυτεχνείο της Αθήνας ως ο “πρώτος των πρώτων” με βαθμό 19,87 (!) στις πανελλήνιες εξετάσεις. Για το επίτευγμά του αυτό βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και, κατά τη διάρκεια της τελετής, απηύθυνε σύντομη ομιλία εκ μέρους των 60 βραβευθέντων/βραβευθεισών.

Μόλις τελείωσε το Πολυτεχνείο (2009) μεταπήδησε στο ΜΙΤ όπου έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.
Το 2016 ανέλαβε τα καθήκοντα του βοηθού καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο Κίμων Δρακόπουλος βοηθά τη χώρα μας στη διαμόρφωση του αλγορίθμου, που χρησιμοποιείται κατά τα διεξαγόμενα τεστ για κορωνοϊό.

Αυτό, τουλάχιστον, γνωρίζουμε, γιατί η συνειφορά του κ. Δρακόπουλου μπορεί να εκτείνεται και σε τομείς που αγνοούμε και πιθανώς να μη μάθουμε και ποτέ, καθώς ο διαπρεπής συμπατριώτης μας φαίνεται να διακρίνεται για τη σεμνότητα και την ταπεινότητά του.

Όταν, άλλωστε, αποδεδειγμένα είσαι ο πρώτος των πρώτων δεν έχεις κόμπλεξ και δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν.
Κάνεις, απλώς, αυτό που ξέρεις αθόρυβα και ουσιαστικά …