Κλείδωσε η αύξηση της θητείας στον στρατό – Από πότε θα ισχύσει
3 years, 4 months ago
6

Πρόκειται για οριζόντια αύξηση της θητείας που θα τεθεί σε ισχύ από τον πέμπτο μήνα του 2021.

Έρχονται αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, οι οποίες θα αφορούν κυρίως τον χρόνο όπου οι νεαροί θα φορούν τα χακί. Συγκεκριμένα, καθώς οι προκλήσεις της γειτονικής Τουρκίας έχουν πολλαπλασιαστεί, η ανάγκη να ενισχυθεί το στράτευμα και να στελεχωθούν όλες οι μονάδες αυξάνεται. Ήδη εδώ και αρκετές μέρες είχε γίνει γνωστό πως η στρατιωτική θητεία θα αυξηθεί. Δεν είχαν γίνει γνωστές όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Πλέον λοιπόν, μιλάμε για οριζόντια αύξηση της θητείας που θα τεθεί σε ισχύ από τον πέμπτο μήνα του 2021.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» η θητεία θα αυξηθεί στους 12 μήνες και για τον Στρατό Ξηράς. Το σχετικό διάταγμα είναι έτοιμο και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Μάιο του 2021. Το μέτρο θα είναι οριζόντιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα ισχύσει για όλους, είτε υπηρετήσουν στα σύνορα είτε όχι. Έτσι η στρατιωτική θητεία θα είναι 12μηνη και για τον Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό. Σημειώνεται ότι με αυτήν την αύξηση της θητείας, δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Το θέμα συζητείται και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξει και εκεί. svg%3E

Υπενθυμίζεται πως τις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο υπουργός εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας τη Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε δημοσιογράφους από τη Θάσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του στρατιωτικού προσωπικού στον Έβρο και τόνισε πως θα ενισχυθεί τόσο με τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και με την έλευση περισσότερων στρατευσίμων στο πλαίσιο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες. Παράλληλα, τόνισε πως κανείς στον Έβρο δεν θα πρέπει να φοβάται.

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής. Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

pagenews.gr