Κολωνός: Ένα μήνα ερευνούσε η ΕΛ.ΑΣ. το μέλος της ΝΔ που βίαζε την 12χρονη – Έρχονται νέες συλλήψεις 1.000 σελίδες η δικογραφία
1 year, 5 months ago
6

Τις 1.000 σελίδες αριθμεί η δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων, έπειτα από ενδελεχή έρευνα για σχεδόν έναν μήνα, για την δράση του 53χρονου κομματάρχη της ΝΔ και φερόμενου βιαστή της 12χρονης στον Κολωνό, την οποία εξέδιδε και σε άλλους άνδρες.

Η ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων περιέχει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις, φωτογραφίες και αριθμεί περί τις 1.000 σελίδες.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα για σχεδόν έναν μήνα, για την δράση του 53χρονου φερόμενου βιαστή της 12χρονης, που σύμφωνα με τις κατηγορίες την εξέδιδε και σε άλλους άνδρες.

Σε αυτές τις σελίδες, έχει αποτυπωθεί η μεθοδική δράση του 53χρονου που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος, ενώ είναι καταγεγραμμένα ονόματα και τηλέφωνα ατόμων τα οποία φέρονται να επικοινωνούσαν με προφίλ που ναι μεν φαίνονταν να ανήκαν στην 12χρονη, στην πραγματικότητα όμως τα διαχειριζόταν ο 53χρονος.

Η έρευνα των αρχών έχει περάσει στο επόμενο στάδιο με στόχο την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων προσώπων- υπενθυμίζεται ότι γύρω στα 213 άτομα φέρονται να είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο και να είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το κοριτσάκι το οποίο μίλησε για τουλάχιστον 10 άνδρες που το είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά- , κάποιοι εκ των οποίων ενδεχομένως χρησιμοποιούσαν τους λεγόμενους «πακιστανικούς» αριθμούς , με στόχο να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.

Νέος κύκλος συλλήψεων

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πιθανό σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 4 άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη, με αποτέλεσμα αν προκύψουν απτά στοιχεία σε βάρος τους,  θα συλληφθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Πολλοί είναι και αυτοί που εκτιμάται ότι θα κληθούν να δώσουν και κατάθεση.

Το παιδί θα κληθεί – με την ταυτοποίηση των εν λόγω προσώπων- να αναγνωρίσει στο πρόσωπο τους κάποιον από αυτούς που πραγματοποιούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους στο κορμάκι της.

Άλλωστε η εισαγγελία άσκησε χθες ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Ανάκτηση στοιχείων από τον υπολογιστή του παιδεραστή-μαστροπού

Κομβικό ρόλο σε αυτό το στάδιο, έχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εκεί όπου έχουν μεταφερθεί οι ψηφιακές συσκευές του 53χρονου και της 12χρονης.

Το έμπειρο προσωπικό της ΔΕΕ, μέσα από τα εξιδεικευμένα λογισμικά που έχει στη διάθεση του, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει σε μεγάλο ποσοστό ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία μπορεί να έχουν προσπαθήσει να εξαφανίσουν, μπορεί να ξεκλειδώσει κλειδωμένους λογαριασμούς ενώ ακόμα και μέσω I cloud μπορεί να ανακτήσει στοιχεία.

Παράλληλα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών, οι αστυνομικοί του ανηλίκων ερευνούν αν ο 53χρονος δρούσε μόνος του, ή κρύβεται κάποιο κύκλωμα πίσω από εκείνον, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του 53χρονου

Όπως έδειξε η άρση τηλεφωνικού απορρήτου από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ο 53χρονος είχε δεχτεί, μέσω του chat στο οποίο αναρτούσε τα βίντεο με τους βιασμούς της ανήλικης, 213 τηλεφωνικές κλήσεις, από εν δυνάμει πελάτες του.

Ουδείς γνωρίζει πόσοι ήταν αυτοί που βίασαν την ανήλικη, έναντι 50 έως 70 ευρώ, μέσα σε αυτοκίνητα και σε ένα δωμάτιο. Xρήματα που πάντα έπαιρνε ο ίδιος.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει προκύψει ότι ο 53χρονος είχε φτιάξει προφίλ με υλικό της ανήλικης -το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος- σε ένα τσατ γνωριμιών, το blind chat, στο οποίο δημιουργείς προφίλ και από εκεί ο διαχειριστής του προφίλ δέχεται σχετικά αιτήματα.

«Θα σοκαριστούμε από το ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση»

H Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, αναφέρθηκε στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

pronews.gr

«Για όλα θα βρεθούν απαντήσεις. Έχω να πω ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία που θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι θα μας σοκάρουν ολοένα και περισσότερο για το ποιοι εμπλέκονται», είπε.