Κόντρα Μητσοτάκη-Βαρουφάκη στη Βουλή: Η φράση που εκνεύρισε τον πρωθυπουργό (Video)
3 years, 5 months ago
6

“Δεν ήταν ούτε εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτό που χρησιμοποιήσατε” τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή αναφερόμενος στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Κατά το κλείσιμο της πρωτολογίας του ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: “Θα κλείσω με τον Μαρξ. Αλλά όχι με τον Καρλ, με τον Γκραούτσο Μαρξ. Στην ταινία «Σουπιά πάπιας», ο οποίος είχε πει για κάποιον: «Τον βλέπετε αυτόν; Μπορεί να μοιάζει με ηλίθιο, μπορεί να μιλά ως ηλίθιος όμως μην σας μπερδεύει: Είναι ηλίθιος». Θα σας πω για ποιον το λέω. Για τις πολιτικές σας. Μπορεί να μοιάζουν σαδιστικά αυταρχικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, που κάνει την επιδημία ευκαιρία υπέρ της λεηλασίας των ολίγων, μπορεί να λειτουργούν οι πολιτικές σας ως σαδιστικά αυταρχικά πολιτικές υπέρ της αρπακτικής ολιγαρχίας, αλλά μην μπερδεύεστε: Αυτό ισχύει γιατί είναι”.

Η φράση αυτή του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, εκνεύρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στη δευτερολογία του τόνισε αναφερόμενος στον κ. Βαρουφάκη: “Δεν ήταν ούτε εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτό που χρησιμοποιήσατε κύριε Βαρουφάκη. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να έρχεστε στη Βουλή και να κάνετε ένα επικοινωνιακό σόου, τότε να αναλογιστείτε τις δικές σας προσωπικές ευθύνες για την κατάσταση που οδηγήσατε τις ελληνικές τράπεζες. Δε θυμάμαι να υποδεικνύετε την ίδια ευαισθησία για τους πιο αδύναμους όταν γυρνούσατε και λέγατε «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» και έκλαιγαν οι συνταξιούχοι έξω από τα ΑΤΜ”.

Και συνέχισε: “Ούτε όταν φωτογραφιζόσασταν σε διάφορα lifestyle περιοδικά αναδεικνύοντας τη φρέσκια εικόνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”. “Καλό είναι λοιπόν σε αυτήν την αίθουσα να έχουμε αίσθηση των ιστορικών μας ευθυνών και δυστυχώς εσάς προσωπικά για το τρίτο μνημόνιο, για τη χρεωκοπία των ελληνικών τραπεζών σας βαραίνουν πολλές τέτοιες ευθύνες για να νομίζετε ότι τα έχουμε ξεχάσει έτσι εύκολα” κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.