Κορωνοϊός – Αττική: «Τα λύματα δείχνουν 80.000 κρούσματα και αυξητική τάση»
3 years, 7 months ago
6

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κορωνοΐου περίπου 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς αυτή την στιγμή στην κοινότητα στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό», δήλωσε σήμερα ο Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτική Χημείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως ο ίδιος σημείωσε «τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο του κορωνοϊού και βρισκόμαστε στην άνοδο του δεύτερου μεγάλου ”κύματος”».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως έχει γίνει από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας η αντιστοίχιση του ιικού φορτίου με τα κρούσματα στο πληθυσμό και έχουν δει την συσχέτιση.

«Δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε περίπου από τον πληθυσμό ενώ εκείνοι (ο ΕΟΔΥ) στοχευμένα ελέγχουν ύποπτα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την διαδικασία των ελέγχων επιβεβαίωσε πως αν κάποιος νοσεί από τον ιό από τα απορρίμματα του τα οποία πηγαίνουν στην Ψυτάλλεια  μπορούν να δουν το ιικό φορτίο.

protothema.gr