Κορωνοϊός – Εξαδάκτυλος: Πιθανό να δούμε 3.000 – 4.000 κρούσματα σύντομα
3 years, 4 months ago
6

Είναι πιθανό να δούμε και 3.000 – 4.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες γιατί θα υπάρξουν και αυξημένοι αριθμοί τεστ, είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν συνειδητά από όλους, καθολικά και με κάποια διάρκεια για να αρχίσουμε να βλέπουμε την απόδοσή τους», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και προσέθεσε: «αν τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρξει ανταπόκριση έστω και αχνά, θα πρέπει να υπάρξουν και επιπλέον μέτρα. Δεν έχουμε το περιθώριο της αναμονής των δύο εβδομάδων. Θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια σε τρεις – τέσσερις ημέρες».

Όπως είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, «αν ο αριθμός των ανθρώπων που προσέρχονται στα νοσοκομεία δεν μειωθεί ή δεν σταθεροποιηθεί τις επόμενες ημέρες και ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζει να αυξάνεται θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα περιοριστικά μέτρα διότι οι αντοχές θα εξαντληθούν ταχύτατα αν η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη”. Σε ερώτηση για το πόσο κοντά είναι η Θεσσαλονίκη σε ένα lockdown, ο ίδιος απάντησε ότι “η ερώτηση αυτή θα μπορεί να απαντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη».

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, «είναι πιθανό να δούμε και 3.000 -4.000 κρούσματα τις επόμενες ημέρες γιατί και οι αριθμοί οδηγούν προς τα εκεί αλλά και γιατί θα υπάρξουν και αυξημένοι αριθμοί στα τεστ ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αλλά εκείνο που θα πρέπει να δούμε είναι σταθεροποίηση στον αριθμό των ανθρώπων που προσέρχονται στα νοσοκομεία και των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία στην εντατική, Αυτή είναι οι σκληροί αριθμοί που μελετάμε πλέον».

Σχετικά με την εστίαση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε ότι «δυστυχώς η εστίαση έχει συμμετοχή στη διασπορά, όπως και μεγαλύτερη συμμετοχή έχει και η διασκέδαση».

protothema.gr