Κορωνοϊός-Ιωάννινα: 55 κρούσματα σε ιδιωτικό γηροκομείο – Ψάχνουν τον ΕΟΔΥ
3 years, 5 months ago
6

Στα 55 ανέρχονται πλέον τα θετικά κρούσματα στο ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με το epirusport.gr. Οι 45 είναι ηλικιωμένοι, ορισμένοι μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και δέκα εργαζόμενοι της δομής.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, καθώς παρά την σοβαρότητα της κατάστασης, επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε από τον ΕΟΔΥ ούτε και από την ΥΠΕ, μέχρι στιγμής έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία μόλις 12 από τους 24 που βρέθηκαν θετικοί την Κυριακή.

Άλλοι 33 ηλικιωμένοι παραμένουν στη δομή χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα.

Οι δυνατότητες των νοσοκομείων της Ηπείρου να δώσουν λύση είναι ελάχιστες. Άλλωστε βαριά περιστατικά έχουν μεταφερθεί στους Φιλιάτες και στην Πρέβεζα χωρίς τα νοσοκομεία αυτά να έχουν την υποδομή για να ανταπεξέλθουν, ειδικά αν η κατάσταση επιδεινωθεί και χρειαστεί διασωλήνωση και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η 4η Λοιμωδών που στήνεται με διαδικασίες εξπρές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η λειτουργία όλου του Πολυδύναμου υπό την προϋπόθεση της τοποθέτησης γιατρών αποτελούν ίσως την μοναδική λύση και μάλλον αυτή περιμένουν ΕΟΔΥ και ΥΠΕ που έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για την διαχείριση της κατάστασης.