Κορωνοϊός – Μόσιαλος: «Τα κρούσματα είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται»
3 years, 5 months ago
6

Στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «στη χώρα μας μας το σύνολο των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό που ανακοινώνεται, καθώς τα τεστ είναι περιορισμένα και δεν μπορεί να εξεταστεί ένα μεγαλύτερο δείγμα που θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό για την κατάσταση που επικρατεί».

Ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε επίσης εκτενώς και στις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποφευχθεί ένα νέο lockdown, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την υγεία», αφού «θα δημιουργηθούν προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας».

«Η ευθύνη όλων είναι μεγάλη. Έχουμε όμως χρόνο για να αποφύγουμε αναπόφευκτες καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε ένα καθολικό lockdown», υπογράμμισε ο καθηγητής και αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού.

«Είναι γνωστή η συμπεριφορά που θα πρέπει να ακολουθήσουμε: χρήση της μάσκας, τήρηση των αποστάσεων, πλύσιμο των χεριών και καλός αερισμός των κλειστών χώρων», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις από την πολιτεία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου και παρατηρούνται συχνά φαινόμενα συνωστισμού».