Κορωνοϊός – Τραμπ: Δυσκολεύεται να αναπνεύσει – Aναζητείται αυτός που τον κόλλησε
3 years, 9 months ago
6

Ως πολύ κουρασμένο, καταπονημένο και με δυσκολίες στην αναπνοή περιέγραψε πριν τρεις ώρες την κατάσταση του Αμερικανού προέδρου στο CNN ένας εκ των συμβούλων του.

«Αυτό είναι σοβαρό» συμπλήρωσε υπό το πρίσμα της ανωνυμίας, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα όσα είχαν γραφτεί περί ηπίων συμπτωμάτων.

Την ίδια στιγμή δεν έχει απαντηθεί το ποιος κόλλησε τον Covid-19 στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είδε μερικούς χιλιάδες ανθρώπους αυτή την εβδομάδα.

Ήδη η ειδική ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του προέδρου, ο οποίος παρότι ενημερώθηκε για την Χόουπ Χικς, φέρεται να έκανε το δικό του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η συνεργάτιδά του βρέθηκε θετική στον ιό την Πέμπτη, όμως παρόλα αυτά ο πρόεδρος επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο Marine One, προκειμένου να μεταβεί στο Νιου Τζέρσι.

Εκεί έδωσε το παρόν σε ιδιωτική εκδήλωση χορηγών του και η μόνη δήλωση που έκανε στο Fox ήταν ότι έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό.

Λίγες ώρες μετά δήλωσε με tweet ότι βρέθηκε θετικός τόσο αυτός όσο και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ, ενώ από εκείνη την στιγμή και μετά τουλάχιστον είκοσι τρία άτομα συνεργάτες κ.α. έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Πηγές εντός και εκτός του Λευκού Οίκου με άμεση γνώση τη κατάστασης εικάζουν ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι εκατοντάδες, ενώ ο γιος του Έρικ δήλωσε ότι ο πατέρας του είναι αληθινός πολεμιστής.

Τέλος τις τελευταίες ώρες άρχισε να «παίζει» το ενδεχόμενο σενάριο αναβολής των εκλογών, την ίδια στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις βγάζουν νικητή τον Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: protothema.gr