Κορωνοϊός: Βρέθηκαν θετικοί 13 εργαζόμενοι στην εταιρεία μπαχαρικών «Ηλιος»
3 years, 6 months ago
6

Πολυάριθμα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην γνωστή εταιρεία μπαχαρικών «Ήλιος»,  με αποτέλεσμα να έχει κηρυχτεί “συναγερμός” από τους υπεύθυνους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συνολικά 13 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι εστίες υπερμετάδοσης δεν είναι μόνο τα στρατόπεδα προσφύγων ή κάποιες γειτονιές της Αττικής αλλά και πολλοί χώροι εργασίας όπου προφανώς δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Το κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ των υπαλλήλων της “΄Ηλιος”στο τμήμα παραγωγής.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του τμήματος παραγωγής από την Τετάρτη, ενώ τα 50 άτομα που εργάζονται σε αυτό, έχουν τεθεί σε καθεστώς κατ’ οίκον καραντίνας. Πληροφορίες αναφέρουν πως το άτομο που ασθένησε πρώτο έχει ήδη εντοπιστεί και είναι υπάλληλος της εταιρείας.Μετά τον εντοπισμό του, ενημερώθηκε σχετικά η διοίκηση της «Ήλιος», η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ για να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στο μεταξύ, η εταιρεία προχώρησε αυτόνομα  στη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό του τμήματος παραγωγής, ακολουθώντας τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία προέκυψαν και τα υπόλοιπα 12 θετικά κρούσματα, που είχαν έρθει σε επαφή με τον «ασθενή μηδέν».

Σύμφωνα με τo protothema.gr που επικοινώνησε με τον γιατρό της επιχείρηση, Μιχάλη Καραγιάννη, ο τελευταίος επιβεβαίωσε τα γραφόμενα και τόνισε πως «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέσα και έχει εντοπιστεί ο πρώτος ασθενής. Είχε παρουσιάσει κάποια δέκατα».