Κουρτς: Καταδικάζουμε τις τουρκικές προκλήσεις με Oruc Reis και Βαρώσια
3 years, 6 months ago
6

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς για να καταδικάσει απερίφραστα τις τουρκικές προκλήσεις στα ελληνικά ύδατα και την Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι εάν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, θα αντιμετωπίσει κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Κουρτς ζήτησε επίσης να υπάρξει οριστικό τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Καγκελάριος της Αυστρίας δηλώνει ότι καταδικάζει πλήρως τις νέες ερευνητικές δραστηριότητες του Oruc Reis στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το άνοιγμα του περίκλειστου παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια της κατεχόμενης Κύπρου, καθώς και τα δύο αυτά βήματα της Τουρκίας παραβιάζουν σαφώς το διεθνές δίκαιο.

Η δήλωση του Ζεμπάστιαν Κουρτς έρχεται δύο μόλις ημέρες πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (15 – 16 Οκτωβρίου) όπου οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, όπου εκτός από την πανδημία, τις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου και την κλιματική αλλαγή, αναμένεται να συζητηθούν θέματα εξωτερικής πολιτικής, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Πηγή: protothema.gr