Κουτσούμπας για Πολυτεχνείο: Τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε σε κόμματα που πειθαρχούν
3 years, 7 months ago
6

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την πραγματοποίηση της πορείας του Πολυτεχνείου και τις απειλές που εκστόμισε ο πρωθυπουργός κατά του ΚΚΕ.

«Η λάσπη που πέφτει ενάντια στην πορεία του Πολυτεχνείου απο μερικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, φάνηκε σήμερα απο που εκπορεύεται», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, ανοίγοντας το θέμα της πορείας προς το τέλος της ομιλίας του.

«Δεν ειναι το πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια υγεία. Οι εορτασμοί γίνονται με περισσότερα μέτρα από αυτά που τηρούνται σε χώρους που έχει την ευθύνη η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι «το κάνετε γιατί θέλετε να ξεμπερδέψετε με την ουσία των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου. Η απαγόρευση έχει ως στόχο το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμά του».

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στο τι θα πράξει το ΚΚΕ στις 17 Νοεμβρίου. «Τις απειλές και τα δόντια σας να τα δείξετε στην TUI, ή στους ιδιώτες που διατηρούν οίκους ευγηρίας. Τις απαγορεύσεις να τις απευθύνετε στα κόμματα που πειθαρχούν σε τέτοιες. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ έχουν αποδείξει ότι και φωνή έχουν, και να αγωνίζονται μπορούν και να τηρούν τα μέτρα της επιστημονικής κοινότητας καλύτερα και από τους χώρους που έχετε την ευθύνη εσείς.

«Ας μείνουν χωρίς κέρδη οι κλινικάρχες για μερικούς μήνες»

«Δεν βρισκόμαστε στον Μάρτιο αλλά στον Νοέμβρη. Εσείς λέτε ότι έχουμε πόλεμο. Πάρτε λοιπόν έστω τώρα τα μέτρα που απαιτούνται για βγούμε από τον πόλεμο με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες. Προχωρήστε σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας – Πρόνοιας.

Μαζικά τεστ, έλεγχος σε κρίσιμους χώρους. Όταν λέμε επίταξη εννοούμε επίταξη, όχι αγορά υπηρεσιών από το κράτος. Όχι αποζημίωση όπως ψηφίσατε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και θα την πληρώσει ο λαός. Επίταξη σημαίνει ότι παίρνει το κράτος τη λειτουργία των ιδιωτικών, αναλαμβάνει τη λειτουργία τους. Ας μείνουν χωρίς κέρδη οι κλινικάρχες για μερικούς μήνες που έχουν βγάλει αμύθητα κέρδη και μέσα στην κρίση».