Κραυγή αγωνίας από Μυρτώ Αλικάκη: «Eίμαστε χωρίς δουλειά από τον Μάρτιο»
3 years, 5 months ago
6

Σειρά της Μυρτώς Αλικάκη να ξεσπάσει για τον «θάνατο» του επαγγέλματος του ηθοποιού

Eνας ένας οι ηθοποιοί ξεσπούν για τον αργό «θάνατο» που απλώνεται πάνω από το επάγγελμά τους εξαιτίας των νέων μέτρων για την πανδημία.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Μυρτώς Αλικάκη, η οποία μέσω skype μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Alpha Παντού» γι’ αυτό που βιώνουν οι ηθοποιοί!

Η ίδια έκανε λόγο για την επόμενη μέρα στην Τέχνη και για τα νέα μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού, τα οποία βάζουν εκ νέου «λουκέτο» στα θέατρα τουλάχιστον για τον τρέχοντα μήνα.

«Δεν είμαι ειδικός, δεν γνωρίζω τι πρέπει να συμβεί, δεν το παίζω έξυπνη. Απλώς λέω αυτό που αισθάνομαι» παραδέχθηκε στην αρχή και συνέχισε: «Είμαι ένας άνθρωπος από τη φύση μου αισιόδοξος, που προσπαθεί πάντα να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Στο σπίτι είμαστε, δηλαδή, όλοι καλά, έχουμε λεφτά να φάμε. Σκέφτομαι πάντα ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν και δοκιμάζονται τρομακτικά όχι μόνο από τον κορωνοϊό, αλλά και από πολλές άλλες μάστιγες που υπάρχουν στον κόσμο. Είναι σαφέστατα μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ανήκω στον κόσμο τον καλλιτεχνικό, ο οποίος, σε αυτή τη συνθήκη, σαφέστατα πλήττεται όσο ελάχιστοι.

Είναι ένα επάγγελμα εποχικό, ασταθές, όπου οι συνθήκες εργασίας είναι ενίοτε παράξενες και το κομμάτι που αφορά τις προσλήψεις είναι αμφίβολο. Παρ’ όλα αυτά, το επιλέγει κανείς σαν επάγγελμα. Τώρα υπάρχει κάτι που δεν έχουμε επιλέξει. Θεωρώ ότι σαφέστατα ζούμε μια πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση και πρέπει να ληφθούν μέτρα. Από την άλλη, νιώθω πως υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά στα πράγματα».

Καταλήγοντας, η Μυτρώ Αλικάκη πρόσθεσε τα εξής, εκπέμποντας SOS: «Δεν είμαι ειδικός, δεν γνωρίζω τι πρέπει να συμβεί, δεν το παίζω έξυπνη. Απλώς λέω αυτό που αισθάνομαι. Στην ουσία εμείς από τον Μάρτιο είμαστε χωρίς δουλειά. Κάτι πρέπει να γίνει, δεν ξέρω τι…»

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή : newsbreak.gr