‘Κυνήγι” & εντοπισμός τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο από το ΠΝ
3 years, 4 months ago
6

«Κυνήγι» υποβρυχίων πραγματοποιήθηκε στο νοτιοανατολικό Αιγαίο την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη. Οι ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν τα τρία τουρκικά υποβρύχια τα οποία προσπάθησαν να αναπτυχθούν στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης, Καρπάθου και Ρόδου και τα νησιά που βρίσκονται πιο βόρεια.

Η Ελλάδα έχει έναν πάρα πολύ καλό στόλο με 11 υποβρύχια, εκ των οποίων τα 5 έχουν ποιοτικό πλεονέκτημα και τα υπόλοιπα υψηλής εξειδίκευσης πληρώματα. Τα υποβρύχια αυτά, είναι εξοπλισμένα με συσκευές προκειμένου να εκπληρώνονται οι τρεις στόχοι, ότι κινείται, πολεμάει και κρατά το πλήρωμα ζωντανό σε συνθήκες που κανονικά δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Τα ελληνικά υποβρύχια, είναι ορατά μόνο όταν κατευθύνονται ή επιστρέφουν από την περιοχή των επιχειρήσεων. Αντίθετα, τα συμβατικά υποβρύχια που έχει η Τουρκία, πρέπει να εμφανίζονται στην επιφάνεια τουλάχιστον κάθε τρεις ημέρες προκειμένου να πάρουν οξυγόνο για να λειτουργούν οι κινητήρες τους και όχι για να αναπνέει το πλήρωμα.

Η Τουρκία προετοιμάζει κρίσεις στην Α.Μεσόγειο – Απαιτεί αναγνώριση τουρκοκυπριακού κράτους και ΑΟΖ στην Κύπρο

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι οι ελληνικές δυνάμεις έχουν χαρτογραφήσει κάθε πόντο του βυθού. Άλλωστε η χώρα μας είναι από τις πρώτες που απέκτησαν υποβρύχιο.

Το σενάριο για θερμό διήμερο 28-29 Οκτωβρίου

Ενα βασικό ερώτημα είναι πώς θα κινηθεί το τουρκικό ερευνητικό στις 28 και 29 Οκτωβρίου. Μετά την ελληνική εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, ακολουθεί η τουρκική γιορτή της Δημοκρατίας, που καθιερώθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1923, όταν ο Μουσταφά Κεμάλ ανακήρυξε επισήμως τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Τι σχεδιάζει ο Ταγίπ Ερντογάν για το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου; Θα είναι το Oruc Reis εν πλω κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης και θα διεξάγει έρευνες;

Απειλούν με σενάριο ”τύπου Ίμια” οι Τούρκοι: Στοχοποιούν με εικόνες νησιά & στρατιώτες μας

Θα κινηθεί προς το λιμάνι της Αττάλειας έπειτα από 15 ημέρες ερευνών μέσα στον Οκτώβριο και συνολικά 50 ημέρες εργασιών από τις 10 Αυγούστου; Θα δώσει την σκυτάλη σε κάποιο τουρκικό γεωτρύπανο που είναι πιθανόν να ενεργοποιηθεί από την Άγκυρα -σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ- για το τι θα ακολουθήσει τις πρόδρομες εργασίες του Oruc Reis εάν εντοπιστεί κάποια περιοχή που γεννά προσδοκίες για την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων;

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα, ειδικά στην περιοχή του Καστελλόριζου όπου το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του Oruc Reis έχοντας οδηγίες να μην επιτρέψει καμία κίνηση του τουρκικού στολίσκου εντός της ζώνης των 6 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Μεγίστης.

 

Συνεχίζουν τα fake news οι Τούρκοι

Ως προϊόν μοντάζ επιχειρεί να εμφανίσει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak τη φωτογραφία που παρουσίασε η ΕΡΤ με μια ελληνική φρεγάτα απέναντι από το Oruc Reis!

Η ενόχληση της Άγκυρας είναι ορατή από τη φωτογραφία-ντοκουμέντο που αποδομεί την τουρκική προπαγάνδα μέσα από το δημοσίευμα της Yeni Safak, που σημειώνει: «Ελληνικό κρατικό κανάλι έκανε είδηση με μονταρισμένη φωτογραφία: “Διώξαμε το Oruc Reis”». Το δημοσίευμα μιλά για σκάνδαλο και μάλιστα παρουσιάζει την αυθεντική φωτογραφία, η οποία, όπως υποστηρίζει, αλλοιώθηκε.

«Σκάνδαλο στις ειδήσεις του ελληνικού κρατικού δικτύου ΕΡΤ. Στο ρεπορτάζ του ανέφερε ότι το σκάφος σεισμικών ερευνών Οruc Reis, “απομακρύνθηκε” από ελληνικό πολεμικό πλοίο με το επιχείρημα ότι “παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα”.

Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στο ρεπορτάζ ως απόδειξη και μια φωτογραφία. Αλλά όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, η φωτογραφία είχε υποστεί μοντάζ και το ρεπορτάζ ήταν ψευδές», ισχυρίζεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η Yeni Safak.

pentapostagma.gr